MSI Optix MAG241C ölü piksel sorunu

berbatine

Decapat
MSI Optix MAG241C sipariş verdim ama 1 adet ölü piksel ve ışık sızması sorunlarıyla karşılaştım. Açıkçası bu ürünü indirimden aldım ve iade etmek istemiyorum çünkü eğer iade edersem şu an sıfırını bu fiyatlara alamayacağım. Fakat Hepsiburada üzerinden gönderip değişim raporu aldırmak istiyorum bu monitöre bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim üstadlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• f7413213-5913-4624-a4a7-4d1d0faa04f9.jpg
    102,3 KB · Görüntüleme: 440
  • Ölü piksel.jpg
    343,6 KB · Görüntüleme: 455
  • Işık sızması.jpg
    57,2 KB · Görüntüleme: 435
Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum bende indirimden 999 liraya Viewsonic vx2458 aldım. Işık sızması bende yok ama aynı boyutta bitane ölü pikselde bende var. Gerçekten moralimi bozdu, ürünü iade etmek sorun değil ederim ama Va panel 144hz bu fiyata monitör bulmak imkansız aynı şekilde senin monitöründe çok güzel ve 1200 liraya bulmak çok zor. Şuan bende kara kara düşünüyorum ne yapsam diye, iade etsem VA panel 144hz monitöre bütçem yetmeyecek. Değişim yapcaklarını da hiç zannetmiyorum açıkçası.

1 Adet ölü piksel firma tarafından kusur sayılmıyor yani MSİ farklı bir işlem yapmaz. Aldığınız yere iade edebilirsiniz. Hakem heyeti gibi bir seçeneği kullanırsanız yine para iade alırsınız. Ürünün birebir değişiminde yine ölü piksel ile karşılaşma ihtimaliniz var. Geçen sene bede 499 TL Viewsonic VX2457 aldım. 1 ölü piksel ile mutlu mesut yaşıyoruz 1 yıldır. O fiyata daha monitör almam çünkü. Sizi rahatsız etmiyorsa ölü piksel sorun değil bence.

Herifler sanki ölü piksel olduğunu biliyor. İndirime giren ürünlerden hep böyle olaylar çıkıyor. Şüphelenmeye başladım iyice. HB'ye 14 gün içinde iade etmeni tavsiye ederim. Hiç servis falan uğraşma, 3 taneden aşağıyı kabul etmezler piksel olayında.

Bende Msi Optix MPG27CQ modelini aldım, umarım bende de böyle bir sorun olmaz. Eğer olursa iade ederim.
Aslında değişim verilmesi lazım, sıfır ürün alıyorum sonuçta ve 1 piksel dahi olsa ürün kusurlu ürün.
Ayrıca tüketici hakları var, kabul etmemesi gibi bir durumun olmaması lazım.

Arkadaşlar 1 adet dahi olsa ölü piksel üretici kusuru sayılıyor, nasıl olur da MSI servisi 1 adet ölü pikseli kusur saymıyor ? Bir de monitör geldiğinde arkasında ufak bir çizik vardı, HDMİ ve Display Port kablolarının başlarında slot izleri vardı yani bu monitör değişim ürünü belli.

Tüketici haklarında 1 adet dahi olsa üretici hatası sayılıyor.

Benım aldığım mag241c yarın geliyor kargodan; fakat kasam daha hazır değil. Laptopa bağlayıp kontrol edebilir miyim? Nasıl kontrol etmemle ilgili bilgi verebilecek var mı? Biraz araştırdım da net birşey oluşmadı aklımda.

HDMı ile bağlayıp 120 Hz'e alıp bakabilirsin Hz farkına. Ölü piksel testi yapabilirsin googledan yazıp. Bende de çıktı ölü piksel iade gönderdim Hepsiburada'ya. Onlar da MSI'a göndereceklermiş bakalım sonuç ne olacak. Bana kalsa MSI ölü piksel olayını düzeltsin. Benim monitörde tamir mi eder paneli mi değiştirir napar bilmem, halletsin bana öyle göndersin. Eğer en kötü para iadesi olursa Samsung’un 144 Hz 1ms IPS Curved monitörü var onu almaya çalışıcaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…