MSI Optix MAG241C vs AOC 24" C24G1

arthur.morgan4

Decapat
İki monitör arasında kaldım sizce hangisini alayım?

1) MSI OPTIX MAG241C 144Hz 1MS

2) AOC C24G1 144Hz 1MS

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki eksi ve artı yönlerini söyleyebilir misiniz?
Yani şimdi şöyle söyleyeyim bundan önceki bilgisayarım eski bir HP laptoptu o yüzden bir karşılaştırma yapamam. Artı yön olarak kurulumu kolay, zaten 144hz 1ms bunu söylemeye gerek yok, yukarı aşağı oynayabilmesi, sembolikte olsa curved olması güzel. Görüntü kalitesi falan gayet güzel yine aynı şekilde. Belki eksi olarak sağa sola dönmemesi diyebilirim. Onun haricinde eksi olarak görüntü kalitesinde hiçbir şey söyleyemem herhalde. Kasım'dan beridir kullanıyorum daha bir defa acaba şunu mu alsaydım diye düşünmedim. Artı eksi olarak aklıma gelenler ve söyleyebileceklerim bu kadar.

Peki eksi ve artı yönlerini söyleyebilir misiniz?
Benim araştırmalarıma göre + ve - leri şu şekilde sayabilirim. Parlaklık değeri MSI 300 cd AOC 250 cd, Dinamik kontrast oranı MSI 100 milyonda bir AOC 80 milyonda bir, sRGB değeri MSI %115 AOC %99, Renk derinliği MSI 8 bit AOC (6+FRC) 8 bit bu konuda MSI gerçek 8 bit diye söyleniyor aradaki ayrıntıyı net bilmiyorum, Usb girişi MSI 2 adet mevcut AOC de ise yok, AOC tarafına gelirsek Sağa sola döndürme ve yükseklik ayarı mevcut MSI için, Güç tüketiminde AOC 25 W daha az MSI tarafına göre AOC tarafında son olarak VGA girişi mevcut ancak MSI da bulunmuyor. Birde fiyat olarak sanırım AOC 200 TL daha ucuzdu. Bu karşılaştırma neticesinde çok büyük ikilemdeyim şuanda bende.

Yani şimdi şöyle söyleyeyim bundan önceki bilgisayarım eski bir HP laptoptu o yüzden bir karşılaştırma yapamam. Artı yön olarak kurulumu kolay, zaten 144hz 1ms bunu söylemeye gerek yok, yukarı aşağı oynayabilmesi, sembolikte olsa curved olması güzel. Görüntü kalitesi falan gayet güzel yine aynı şekilde. Belki eksi olarak sağa sola dönmemesi diyebilirim. Onun haricinde eksi olarak görüntü kalitesinde hiçbir şey söyleyemem herhalde. Kasım'dan beridir kullanıyorum daha bir defa acaba şunu mu alsaydım diye düşünmedim. Artı eksi olarak aklıma gelenler ve söyleyebileceklerim bu kadar.
Peki bu yukarı aşağı oynamaması sana sıkıtnı çıkarıyo mu yani ekran yukarda kalıyo mu, yüksek mi ekran?

Sadece 2 modeli değerlendireceksem AOC derim. MSI'ın renklerini birçok kullanıcı beğenmiyor, Ghosting konusunda da AOC'den daha kötü AOC bu model ile VA panele rağmen ghosting konusunda başarılı. Ayrıca MSI'da color banding sorunu da var, gerçi her VA panelde az çok var ama MSI'da bundan şikayet eden insanlar gördüm yabancı forumlarda.

VA ve IPS panelde 1 MS'lik bir hız yok, parantez içinde MPRT yazmışlar yani 1 MS olan MPRT değeri response time (GTG) değil. Muhtemelen 10 MS'den fazladır tepkime süresi.

Sadece 2 modeli değerlendireceksem AOC derim. MSI'ın renklerini birçok kullanıcı beğenmiyor, Ghosting konusunda da AOC'den daha kötü AOC bu model ile VA panele rağmen ghosting konusunda başarılı. Ayrıca MSI'da color banding sorunu da var, gerçi her VA panelde az çok var ama MSI'da bundan şikayet eden insanlar gördüm yabancı forumlarda.

VA ve IPS panelde 1 MS'lik bir hız yok, parantez içinde MPRT yazmışlar yani 1 MS olan MPRT değeri response time (GTG) değil. Muhtemelen 10 MS'den fazladır tepkime süresi.
O zmaan AOC daha mantıklı

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı