Viktor R3znov
Kilopat
- Makaleler
- 1
Bu akşam şu konuda konuşuyorduk bu monitörü:Merhaba arkadaşlar, 27", 1440p, 144Hz, 1Ms (MPRT), 1800R kavis, 400 Nits parlaklık ve VA panel monitör arayan arkadaşlar varsa, şu an Amazon.com.tr ve Vatan Computer'da çok sağlam indirim var.
Eğer indirimdeyse ve şuan itopyada çok güzel indirime girmiş direk samsungu yapıştır ben 6 aydır kullanıyorum manyak ve diğerlerine göre en iyisi samsung zaten panellerinde samsung üretiyor.Merhabalar benim bir sorum olacaktı. MSI 23.6" OPTIX MAG241CR ile MSI 23.6" OPTIX MAG241C 144HZ arasında nasıl bir fark mevcut ? Ben farkı listede fark edemedim ancak fiyat olarak birbirlerinden çok ayrı durumdalar. Bugün AOC 24" C24G1 siparişi verecektim ancak hem MSI 23.6" OPTIX MAG241C modeli hem de Samsung 23.5" LC24FG73FQMXUF modeli indirime girmiş, kafam çok karıştı.
Evet baktım da biraz Samsung daha çok önerilmiş. Samsung olanın 27" boyutlusunu 1600 TL'ye buldum 2 yıl garantili ancak 1 adet ölü piksel mevcutmuş, onu alayım diyorum. Mantıklı mı sizce ?Eğer indirimdeyse ve şuan itopyada çok güzel indirime girmiş direk samsungu yapıştır ben 6 aydır kullanıyorum manyak ve diğerlerine göre en iyisi samsung zaten panellerinde samsung üretiyor.
Alma kardeşim ölü pikselli gözüne çok batar sana önerim 24 inç al inan bana 24 bile çok büyük.Evet baktım da biraz Samsung daha çok önerilmiş. Samsun olanın 27" boyutlusunu 1600 TL'ye buldum 2 yıl garantili ancak 1 adet ölü piksel mevcutmuş, onu alayım diyorum. Mantıklı mı sizce ?
MAG241CR FreeSync'e sahip, MAG241C değil. Hepsiburada'da 300TL civarı bir fark var. FreeSync'in pek bir esprisi olmadığı için ucuz modeli öneririm. Amazon'da 1500TL seviyesinde şu an:Merhabalar benim bir sorum olacaktı. MAG241CR ile MAG241C arasında nasıl bir fark mevcut?
MAG271CQR almadan önce bu model, sipariş edip iade ettim. Sebebi bir sürü ölü piksel idi.Bugün AOC 24" C24G1 siparişi verecektim.
MAG271CQR modeli 2k, ekran kartım 1060 olduğu için yanaşmak istemiyorum açıkçası. İnternette biraz baktım da 2k monitörde 1080P flu görünüyor diyor birçok kişi. İndirimler bitmeden bir monitör almak istiyorum ancak üç gündür ne alacağımı bir türlü bulamadım.Arkadaşlar, bu arada bilginiz olsun; MSI Optix MAG271CQR'ın tüm Ms değerleri, bahsettiğiniz Samsung modellerinden daha iyi. 1 ay önce 3.400 TL'ye Samsung C27HG70 satın almıştım fakat cihazda kronik piksel sıkışması problemleri var ya da Türkiye piyasasında problemli cihazları döndürüp duruyorlar. 2 tane cihaz gönderdiler, ikisi de aynıydı. Üçüncü cihazı teklif ettiler, iade ettim. Ek olarak bariz bir ghosting görmesem de oyundaki ani hareket dönüşlerinde anlamsız bir bulanıklık oluyordu.
Son olarak MSI, monitörlerinde Samsung ile aynı panelleri kullanıyor ama iki farklı marka da o panelden farklı şekilde yararlanıyor. Yani üretim amaçlarına, hedef kitlelerine ve ellerindeki farklı teknolojilere bağlı olarak özelleştirmeler yapıyorlar.
Samsung alacaksanız, C27HG70'ten başka satın almayın. Şu an en güncel cihazı bu. Quantum Dot'tan dolayı renkleri bir tık daha güzel ama yaşadığım problemlerden dolayı cihazdan soğudum ve cihaz tasarım olarak çok hantal. Bir de Samsung beni 1 ay oyaladı. Adamlara para iadesi istediğimi belirttim, onlar anlamazlıktan gelip değişim onayı verdiler ve bir 2 hafta daha beni mağdur ettiler. Hele bir de iade birimlerinde yetkili olan Birkan diye bir organizma var. Ondaki fors, devlet adamında yoktur. Bir daha Samsung'a bulaşmayı düşünmüyorum. 1 ayda ciddi anlamda sinir stres sahibi oldum. Bırakın, paranız cebinizde kalsın.
Aralarında 1.000 TL var ve MSI ciddi bir indirime girdi. 2.400 TL'den satın alın, problemli bir cihaz bile gelse, aynı fiyata yenisiyle değiştirebilirsiniz.
Eğer bir cihazda ciddi eksiklikler yoksa, dikkat edeceğim tek şey ölü piksel durumudur. Onun dışında kullanmaya devam ederim. Çünkü MAG271CQR'ı çok sağlam araştırdım ve içime sindi.
@Tonyukuk
MAG241CR'ın arkasında Mystic Light aydınlatması var ve yükseklik ayarı opsiyonu sunuyor. Diğer modelde bunlar yok. Fark bu.