Monitörle birlikte gelen display ve HDMI kablo ile 144 HZ de ara sıra sorun çıkıyor. 120 de problem yok. Umarım kablo yüzündendir. Muhtemelen öyle diye düşünüyorum. Ama 2 tane kablo koyacaklarına düzgün 1 tane koysalarmış daha iyi olurmuş. Şimdi işin yoksa 60 70 lira kabloya ver.
Onun dışında 144 HZ denemelerimde pek fark edemedim belki kablodan dolayı bilmiyorum. Yada gözümün buna alışması lazım.
Paugge V1.2 Vesa DisplayPort Sertifikalı 21.60 Gbps Bandwith en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!
MAG271CQR aldım. RTX 2070 ekran kartım var. DisplayPort ile bağlı. Sizin ayarlarınız nedir? Response Time, Black Tuner, Gama vs.
Response Time'ı Fastest mod'a alamıyorum. Ancak bir kaç ayar değiştirince seçilebiliyor ama ekran karanlık oluyor.
Bu arada ilk başta 23.6 Inc 1080p modelini almıştım. Ölü piksel geldiği için para iadesi alıp bu modeli hepsiburada.com'dan satın aldım ve herhangi bir ölü piksel sorunu ile karşılaşmadım.
2400-2500 seviyelerine düşüyor artık. Gerçi döviz biraz yükselirse bu fiyatlara düşmeyebilir. O yüzden size kalmış. Ben de Haziran ayında 2700’e almıştım.
MAG271CQR aldım. RTX 2070 ekran kartım var. DisplayPort ile bağlı. Sizin ayarlarınız nedir? Response Time, Black Tuner, Gama vs.
Response Time'ı Fastest mod'a alamıyorum. Ancak bir kaç ayar değiştirince seçilebiliyor ama ekran karanlık oluyor.
Bu arada ilk başta 23.6 INC 1080p modelini almıştım. Ölü piksel geldiği için para iadesi alıp bu modeli hepsiburada.com'dan satın aldım ve herhangi bir ölü piksel sorunu ile karşılaşmadım.
Hayırlı olsun hoşgeldin aramıza Çok iyi yapmışsın bence ama 2K'ya alışmak biraz zaman alabilir
Ben onları çok detaylı kurcalamadım. Normal kullanımda fotodaki gibi kullanıyorum. Sinema izlerken sinema moduna alıyorum. FPS oynarken FPS moduna alıyorum ama henüz alışamadım.
Lakin şöyle bir durum var. PUBG oynarken oyun moduna alırsanız yeşil alanları grileştiriyor.
MSI forumunda buna yanıt olarak servisiniz ile iletişim kurup FW.011 yükletin denilmiş. Birkaç ay sonra aynı sorunu ileten kişiye ise şöyle yanıt vermişler. Bu mod için, ayar değeri yeşil renkten çıkarılır ve oyun sırasında kolayca düşman bulunur. Eğer beğenmezseniz, lütfen oyun oynamak için "Kullanıcı" modunu kullanın.
Gerçekten yeşil rengin çıkartılması ile düşmanı daha kolay bulmak mümkün mü ?
Ben de aldım Vatan'dan monitörü. FW.011 versiyonu geldi. Eski 1080p 24 inç. ips ekranımı hiç aramadım. Görüntüsü çok güzel. Ekranda en ufak ışık sızması, bulutlanma ve ölü piksel bulamadım.
Ben kararımı verdim 27 inç 2K daha iyi bir monitör bulursam MSI'yi iade edeceğim tabi edebilirsem. Bu black tuner dengesizliği ile uğraşmaktan sıkıldım... Ne 9 ne de 10 doğru renkleri veremiyor. Bu monitör yerine önereceğiniz bir monitör olursa önerilere açığım.
Beyler, Black Tuner ile alakalı bir video çektim. Bu ayarı 9'da kullanıp rahatsız olmuyorum diyen arkadaşlar bir zahmet baksın konuşalım lütfen. @Viktor R3znov hocam özellikle sen bi bak.
Etiketler: MSI Optix MAG271CQR Black Tuner, Siyah Ayarlayıcı
Yanlış görmediysem parlaklık ayarı 50 biraz az değil mi? Parlaklık beni de rahatsız ediyor ama 60 civarı iyi bence ya da HDCR açıp öyle kullanıyorum. Karşıtlık 70 olarak kullanıyorum. Netlik 1, görüntü iyileştirme zayıf benim ayarlarım. O şekilde denediniz mi black tuner'ı?
Bu ayar bazı insanlara biraz koyu gelebilir ama öteki türlü de parlaklık ve aşırı renkten ben kör oluyorum.
MSI Optix MAG271CQR is a 144 Hz curved gaming monitor with QHD resolution, high-contrast VA, FreeSync and G-Sync compatibility, plus stylish RGB lighting.
www.tomshardware.com
Burada şu değerleri önermişler.
Benim ayarlar da şu şekilde. Bazen gece kısmak zorunda bile kalıyorum. Hatta IRIS denen uygulamayı kullanıp oradan health seçeneğini kullanabiliyorum. Mavi ışık vs kendisi ayarlıyor. Tabi oyun sinema vs konularında seçenekleri var bazen seçiyorum.
Bu arada kabloyu değiştirsem bile nadir de olsa windows açılışta görüntü bozulması yapıyor. Bunun sebebini kabloya yada monitöre değil AMD kartına bağlıyorum. Bu yüzden 120 HZ'ye düşürüp denemeler yapmak zorunda kaldım.
Bazı yerlerde PSU yüzünden deniliyor ama eski sistemimde bu hataları yapmıyordu. Gerçi aynı monitörü kullanmıyordum 46 INCH TVyi pc ekranı olarak kullanıyordum. Bilmiyorum bir farkı olur mu ? High Power 650 watt'ın yetersiz gelmesi de mümkün değil.