Bu mönitörü bu pazartesi aldım bende senin gibi kararsız kalmıştım.2700 tl ye mag271cqr aldım.Mpg ile aralarında sadece öndeki ışıklar var ve sağa sola dönüyor ben vermek istemedim 600 700 tl fazladan ama senin tercihin monitör güzel bu arada iki adet ölü piksel çıktı garantiye verdim değişecekler bu hafta.Almadan önce ölü pikseli muhakkak sor bi de onla uğraşma derim.
Bu mönitörü bu pazartesi aldım bende senin gibi kararsız kalmıştım.2700 tl ye mag271cqr aldım.Mpg ile aralarında sadece öndeki ışıklar var ve sağa sola dönüyor ben vermek istemedim 600 700 tl fazladan ama senin tercihin monitör güzel bu arada iki adet ölü piksel çıktı garantiye verdim değişecekler bu hafta.Almadan önce ölü pikseli muhakkak sor bi de onla uğraşma derim.
Normalde IPS panelin renk doğruluğu canlılığı VA panele göre iyidir. Ama oyunculuk açısından IPS paneller pek biçilmiş kaftan değiller. Gecikme süreleri yüksektir genelde ve siyah renklerdeki doğruluğu VA panel kadar yüksek değil. VA paneller oyunculuk için en tercih edilesi panellerdir. Fiyatı ne IPS kadar pahalıdır ne de TN panel kadar kontrastları güçsüzdür. Gecikme süresi ise 1 ms’e kadar düşen çok uygun fiyatlı modelleri var. Üstelik VA panellerin curved olması ek bi avantaj. Oyuncu monitörü olarak VA tercih edilmelidir , yok ben oyuncu değilim bilgisayarda tasarım vs yapıyorum diyorsan IPS daha doğru tercih olucaktır