MSI OPTIX MAG271CQR vs OPTIX MPG27CQ

Metalwrath

Decapat
MSI 27" OPTIX MAG271CQR ve MSI 27" OPTIX MPG27CQ modellerine baktım iki model arasında yaklaşık olarak 500 - 600 TL bir fark var.
Sizce hangisini almalıyım?

Bir de bir sorum daha olacak. MSI 27" OPTIX MAG271CQR modelinde 1ms (MPRT) diyor. Farkı nedir iyi midir kötü müdür?

Ya da sizin 27" 2K monitör öneriniz var mıdır?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu mönitörü bu pazartesi aldım bende senin gibi kararsız kalmıştım.2700 tl ye mag271cqr aldım.Mpg ile aralarında sadece öndeki ışıklar var ve sağa sola dönüyor ben vermek istemedim 600 700 tl fazladan ama senin tercihin monitör güzel bu arada iki adet ölü piksel çıktı garantiye verdim değişecekler bu hafta.Almadan önce ölü pikseli muhakkak sor bi de onla uğraşma derim.

Mag241c modelini dün sipariş ettim bugün ulaştı elime. Bu monitör bi harika ölü pixel testide başarılı herkese tavsiye ederim

Bu mönitörü bu pazartesi aldım bende senin gibi kararsız kalmıştım.2700 tl ye mag271cqr aldım.Mpg ile aralarında sadece öndeki ışıklar var ve sağa sola dönüyor ben vermek istemedim 600 700 tl fazladan ama senin tercihin monitör güzel bu arada iki adet ölü piksel çıktı garantiye verdim değişecekler bu hafta.Almadan önce ölü pikseli muhakkak sor bi de onla uğraşma derim.
Kaç tane ölü pixel çıktı ? Bende Hepsiburada dan mpg27cq modelini aldim ölü pixel çıktı. Nasıl bir yol izledin benimle paylaşabilir misin?

Normalde IPS panelin renk doğruluğu canlılığı VA panele göre iyidir. Ama oyunculuk açısından IPS paneller pek biçilmiş kaftan değiller. Gecikme süreleri yüksektir genelde ve siyah renklerdeki doğruluğu VA panel kadar yüksek değil. VA paneller oyunculuk için en tercih edilesi panellerdir. Fiyatı ne IPS kadar pahalıdır ne de TN panel kadar kontrastları güçsüzdür. Gecikme süresi ise 1 ms’e kadar düşen çok uygun fiyatlı modelleri var. Üstelik VA panellerin curved olması ek bi avantaj. Oyuncu monitörü olarak VA tercih edilmelidir , yok ben oyuncu değilim bilgisayarda tasarım vs yapıyorum diyorsan IPS daha doğru tercih olucaktır

Bende bir alışveriş sitesinden Viewsonic XG2730 satın aldım 2k 144hz ayrıca FreeSync açarak G-Sync kullanmaktayım, çok memnunum tavsiye edebilirim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı