MSI Optix MAG274QRF renk ayarları ve kalibrasyonu

Neuromeister

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
IT
Monitör
MSI Optix MAG274QRF
Merhaba. Bu monitörü yeni aldım fakat nette araştırdığımda anlayabileceğim bir renk ayarı/kalibrasyonu göremedim. Monitör ayarından çok anlamam. Bilen biri, anlayabileceğim dilde ayarları bana gösterebilir mi? Çoğunlukla oyun oynuyorum. Nette bakarak biraz ayar yaptım ama beyaz renkler sarımsı, siyah renkler kahverengimsi görünüyor. Bir yerde yanlış yapıyorum, ama anlayamadım. Biri yardımcı olursa çok sevinirim.

1.png

Kaynak: MSI Optix MAG274QRF-QD Review: Widest Color Gamut Yet

Kendi sitesinden sürücüsünü ve firmware güncellemesini yapınız. Firmware ile SDR sRGB profili de eklenmiş oluyor.

Alternatif olarak (deneme yanılma ile):

Picture Mode User
Brightness 200 nits 51
Brightness 120 nits 22
Brightness 100 nits 16
Brightness 80 nits 9 (min. 54 nits)
Contrast 70
Color Temp User Red 100, Green 94, Blue 96

Picture Mode User
Luminance Settings 12
Contrast Setting 70
RGB Controls R100-G90-B92

dostlar size bisey sorucam bende iki adet ölü piksel cikti monitoru cok uyguna aldim iade edersem bu paraya daha kotusude denk gelebilir sizce ne yapmaliyim?

Eki Görüntüle 1598559

Kendi sitesinden sürücüsünü ve firmware güncellemesini yapınız. Firmware ile SDR sRGB profili de eklenmiş oluyor.

Picture Mode User
Brightness 200 nits 51
Brightness 120 nits 22
Brightness 100 nits 16
Contrast 70

Picture Mode User
Luminance Settings 12
Contrast Setting 70
hocam driveri indirdim ama kurulum yapilmiyor dosya var sadece. bu dosyalari bi yere aticaz mi

dostlar size bisey sorucam bende iki adet ölü piksel cikti monitoru cok uyguna aldim iade edersem bu paraya daha kotusude denk gelebilir sizce ne yapmaliyim?

hocam driveri indirdim ama kurulum yapilmiyor dosya var sadece. bu dosyalari bi yere aticaz mi
İade yerine değişim talep etmelisiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
şurda anlatıyor ama detaylı yazamadım, eve geçince bakarım anca.

İade yerine değişim talep etmelisiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
şurda anlatıyor ama detaylı yazamadım, eve geçince bakarım anca.

yaptim hocam tamamdir. peki bunu yapmanin performansa etkisi olur mu?

Eki Görüntüle 1598559

Picture Mode User
Brightness 200 nits 51
Brightness 120 nits 22
Brightness 100 nits 16
Contrast 70

Picture Mode User
Luminance Settings 12
Contrast Setting 70
Hocam cevap için öncelikle çok teşekkür ederim.

Brightness 200 nits 51 120 nits 22 falan ben bunlarda neyi kastediyor hiç anlamadım. Bende Luminance settings diye bir şey de yok. Discord falan versem bana bi yardımcı olsan bu konuda çok mutlu olurum ya. Canımı sıktı renklerin böyle saçma sapan olması.

Edit: Firmware update'ini aldığım gün yapmıştım. Gaming OSD programını kuracaktım ama değişmiş, Gaming Intelligence olmuş ismi. Oradan ayar yapıyorum.

Son düzenleme:
Hocam cevap için öncelikle çok teşekkür ederim.

Brightness 200 nits 51 120 nits 22 falan ben bunlarda neyi kastediyor hiç anlamadım. Bende Luminance settings diye bir şey de yok. Discord falan versem bana bi yardımcı olsan bu konuda çok mutlu olurum ya. Canımı sıktı renklerin böyle saçma sapan olması.

Edit: Firmware update'ini aldığım gün yapmıştım. Gaming OSD programını kuracaktım ama değişmiş, Gaming Intelligence olmuş ismi. Oradan ayar yapıyorum.
DC kullanmıyorum kusura bakmayın, brightness parlaklık demek, ince ayarları yapmadan da deneyebilirsiniz, bunlar kalibrasyon ayarları değil genel kullanıcı deneme yanılma ayarları. Siz de deneme yanılma ile bulabilirsiniz kendi ayarınızı.

Ne kadar panel aynı da olsa iki monitör aynı kod (r: 155 g: 140 vb. gibi) ile aynı tonu vermeyebiliyor. Bu arada şimdi fark ettim sizin monitör -QD olan model değil sanırım. Bu ayarları -qd model için buldum ancak quantum dot teknolojisi renk yelpazesini genişlettiği için bu ayarlar sizde yine istediğiniz sonucu vermeyebilir. Yanlış bilgi için özür dilerim.

Dediğim gibi deneme yanılma ile renkleri kendi gözünüze göre ayarlayabilirsiniz, çoğu kişi böyle yapıyor. Gözü keskin bir arkadaşınız varsa ondan da yardım alabilirsiniz. Çıplak göz ile yapılması doğru olur. Kamera ile, görüntü paylaşarak doğru ayarı yapamayız.

DC kullanmıyorum kusura bakmayın, brightness parlaklık demek, ince ayarları yapmadan da deneyebilirsiniz, bunlar kalibrasyon ayarları değil genel kullanıcı deneme yanılma ayarları. Siz de deneme yanılma ile bulabilirsiniz kendi ayarınızı.

Ne kadar panel aynı da olsa iki monitör aynı kod (r: 155 g: 140 vb. gibi) ile aynı tonu vermeyebiliyor. Bu arada şimdi fark ettim sizin monitör -QD olan model değil sanırım. Bu ayarları -qd model için buldum ancak quantum dot teknolojisi renk yelpazesini genişlettiği için bu ayarlar sizde yine istediğiniz sonucu vermeyebilir. Yanlış bilgi için özür dilerim.

Dediğim gibi deneme yanılma ile renkleri kendi gözünüze göre ayarlayabilirsiniz, çoğu kişi böyle yapıyor. Gözü keskin bir arkadaşınız varsa ondan da yardım alabilirsiniz. Çıplak göz ile yapılması doğru olur. Kamera ile, görüntü paylaşarak doğru ayarı yapamayız.
Teşekkürler hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı