MSI Optix Monitörler İçin Ayar Tavsiyeleri

Daha almadım askıya aldım ve bu tarz monütör alacaksan öncelikle iyi araştırmam lazım mesala oyuncu isen tn panel olacak

merhaba üstünden çok geçmiş ama ben 13 yıllık samsung syncmaster 2220 monitörümden msi optix mag241cv model monitöre geçdim yazılar ve bazı renkler gözüme bi tuaf görünüyor sizdede oldumu bu ilk aldığınızda
resimdeki oyunun adını öğrenebilirmiyim

Son düzenleme:
@Yuksuk Merhaba biraz geç gördüm kusura bakmayın.Ben iade edip tekrar ıps panele döndüm.ViewSonic XG2705 aldım oldukça memnunum.Renkler daha doğru ve canlı kontrans oranıda arttırılmış va panel kadar belirgin kırmızılar.Red dead redemption,DayZ,Rust,Horizon zero dawn,Cyberpunk gibi oyunlarda denedim karanlık gerçek hayattaki gibi düzgün yansıtılıyor.Tabiki va panelde olduğu gibi ufak tefek ışık sızması var ama yapacak bir şey yok her monitörde oluyor 4 adet farklı markaların yeni alınmış va,ıps,tn ürünlerini arkadaşlar vasıtasıyla deneyimledim hep sinde ışık sızması oluyor.Son olarak benim için önemli olan oyunlardaki renklerin gerçeğe yakın olması orman,gece,su gibi grafiklerin renklerinin canlı olması tn gibi rekabetçi beklentilerim yok.Teşekkürler.

Açıklaman için teşekkürler dostum.

Çözümü nasıl yaptınız ben de aynı sorundan şikayetçiyim bir düşük model için overlay kısmımız tahminen aynıdır.

Çözümü nasıl yaptınız ben de aynı sorundan şikayetçiyim bir düşük model için overlay kısmımız tahminen aynıdır.
  • FreeSync açık ve tepki süresi normal
  • FreeSync kapalı ve tepki süresi hızlı
Bu iki ayardan birini kullanmanız lazım, FreeSync açık iken tepkiyi hızlıya alırsanız bu sorun oluşuyor. Monitörün FreeSync ile hızlı tepki süresini aynı anda randımanlı çalıştıramamasından kaynaklanıyor. Bu durum VA ve Curved ekranların genel sorunuymuş. Bir çok marka FreeSync özelliği açıldığında tepki süresini otomatik olarak normale çekiyormuş ve hızlı profilleri kilitliyormuş fakat nedendir bilinmez kusurlu çalışsa da MSI bazı modellerine böyle bir kilit koymamış.

evet yanıtınızdakiler inverse ghostingi yeterince ortadan kaldırıyor teşekkürler, fakat bahsettiğim şey devam ediyor.
şahsi bir soru soracağım hala çözümünü bulamadım belki yardımcı olabilirsiniz, biraz saçma olacak fakat ilk önce 144hzye geçince artık 24 fps animeler max fps 60 capli oyunlar gibi oyunların beni rahatsız edeceğini tahmin etmiştim fakat başkalarına da baktığımda bende olan şey olmuyor 60 fps oyunlarda az ve 24 fps animelerde inanılmaz fazla bir şekilde takılarak sağa veya sola kayma oluyor bunun neden kaynaklandığı hakkında bir fikriniz olabilir mi acaba? benim monitörüm de MSI Optix G24C4 144hz 1ms

Son düzenleme:
@XanthiN Merhaba, bu konudaki sorunu çözmek içinde bir ayarınız var mı?
MSI G271 Monitör

@XanthiN Birde siyah ayarı konusunda soracağım var. MSI G271 modelinde o dediğin ayar yok.
Ayar ve altında çıkan 5 seçenek ise şöyle
Gece Görüşü
KAPALI
Normal
Güçlü
En Güçlü
A.I.

Dili ingilizce yapınca isimler böyle.
Night Vision
OFF
Normal
Strong
Strongest
A.I.

Son düzenleme:
Şahsen bendede msi mag 272 c var hdr modunda çok parlak oluyor gözümü yoruyor.
Gamayı biraz düşürdüm ve güncel ayarları tekrar atarsanız sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…