MSI OPTIX MPG27C vs SAMSUNG LC27FG73FQMXUF

Tesla25

Hectopat
Yer
Bursa / Osmangazi
Daha fazla  
Meslek
Bilgi İşlem | IT Donanım Destek Uzmanı
İki ürün de 27" boyutunda, 1080p çözünürlükte. İkisi de FreeSync, 144hz ve 1ms tepki süresine sahip. İkisi de curved monitör.

Uzun zamandır araştırıyorum, bu iki monitör arasında kaldım. Ekran kartım Gigabyte Aorus RX 580 8G modeli. Sizce hangi ekranı neden tercih etmeliyim? Aralarında 400 TL'ye yakın fiyat farkı bulunuyor. MSI'nın görüntüsü ve RGB özelliği cezbediyor, Samsung'un ise 350 nit parlaklığı cezbediyor. Kararsız kaldım diyebilirim.

Samsung LC27FG73FQMXUF 27"
Samsung LC27FG73FQMXUF 27" 1ms (2xHDMI+Display) Full HD Fiyatı

MSI OPTIX MPG27C 27"
MSI OPTIX MPG27C 27" 144Hz 1ms (HDMI+Display) FreeSync Fiyatı

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar,

Konuyu biraz hortlatmış gibi olacağım ama Samsung monitör hakkında geri bildirim alabilir miyim? İmzanızda aldığınızı görüyorum. :) Çok uzun araştırma sonucu aynı modeli alma kararı almıştım ben de. Muadil diğer monitörlere göre hem piksel yoğunluğu fazla (84 ppi) hem de Quantum Dot teknolojisi var. Sizin monitörünüzle ilgili düşünceleriniz nedir?

Selamlar, ürünü epey araştırdım gittim Vatan mağazasında gördüm ve almaya karar verdim :) Samsung'un panel üreticisi olması ayrıca + diyebiliriz. Zaten 144hz, 1ms ve Freesync bunu söylememe anlatmama gerek bile yok :) Ama şunu söyleyeyim, Quantum Dot teknolojisinin abartılacak birşey olmadığını düşünüyorum. Yani öyle bol bol tanıtıyorlar şöyleydi böyleydi ama yani ben pek birşey anlayamadım :)

7-8 aydır kullanıyorum hiçbir şikayetim olmadı. Monitör MSI'ın RGB modeli kadar olmasa da dikkat çekiyor masada. Piksel yoğunluğu ve parlaklığı muadillerine göre yüksek evet. Pikseller sayılmıyor çok dibinden bakmadıktan sonra. Windows ortamında 10-bit şeklinde renk profili ayarlıyor. Günümüzde çoğu monitör 8-bit mesela bu da artı. 1080p benim için yeterli diyebilirim. 60fps+ üzeri oynadığınız oyunlarda inanılmaz bir akıcılık yaşatıyor. 60fps video izler gibi. Tek önerim şu olabilir, monitörün ekranını silerken kesinlikle özel bir mikrofiber bez kullanın, parmak ile dokunmaktan kaçının.

Selamlar, ürünü epey araştırdım gittim Vatan mağazasında gördüm ve almaya karar verdim :) Samsung'un panel üreticisi olması ayrıca + diyebiliriz. Zaten 144hz, 1ms ve Freesync bunu söylememe anlatmama gerek bile yok :) Ama şunu söyleyeyim, Quantum Dot teknolojisinin abartılacak birşey olmadığını düşünüyorum. Yani öyle bol bol tanıtıyorlar şöyleydi böyleydi ama yani ben pek birşey anlayamadım :)

7-8 aydır kullanıyorum hiçbir şikayetim olmadı. Monitör MSI'ın RGB modeli kadar olmasa da dikkat çekiyor masada. Piksel yoğunluğu ve parlaklığı muadillerine göre yüksek evet. Pikseller sayılmıyor çok dibinden bakmadıktan sonra. Windows ortamında 10-bit şeklinde renk profili ayarlıyor. Günümüzde çoğu monitör 8-bit mesela bu da artı. 1080p benim için yeterli diyebilirim. 60fps+ üzeri oynadığınız oyunlarda inanılmaz bir akıcılık yaşatıyor. 60fps video izler gibi. Tek önerim şu olabilir, monitörün ekranını silerken kesinlikle özel bir mikrofiber bez kullanın, parmak ile dokunmaktan kaçının.
Çok teşekkür ederim. :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı