MSI Prestige 15 Wi-Fi AX modunda internet kopması

ernu

Megapat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
Geçtiğimiz hafta MSI prestige 15 serisi laptop aldım. Cihazda AX200 modülü mevcut.
Normalde laptop bana kurulu bir şekilde geldi fakat Wi-Fi'de kopma sorunları yaşadıktan sonra ben tüm Driver'ları tekrar silip-yükledim.
Fakat gelinen noktada aygıt yöneticisinden 802.11AX seçtiğim zaman Wi-Fi sık sık kopuyor. Modem alt katta olduğu için Xiaomi'nin bir adet sinyal güçlendiricisini üst kata taktım dolayısıyla sinyal kalitesi anlamında da bir problemim kalmadı fakat Laptop'da bağlantı kopma sorunu devam ediyor.

Eğer aygıt yöneticinsinden 802.11AC'yi seçersem (resimdeki gibi) bariz bir şekilde bağlantı çok daha iyi. Bazen kopuyor fakat sinyal güçlendiriciyi aldığımdam beri neredeyse hiç kopmadı. Modemim yaklaşık 6-7 senelik Superonline'nın bir modemi. İnternet'imin 802.11AX'i desteklememesi buna sebep olabilir mi? Sonuçta Wi-Fi-6 desteği olmasa bile en azından bilgisayar kendisi otomatik olarak 802.11AC üzerinden bağlanması gerekmez mi?

Teşekkürler.
WbnuiQ.png

Ben de masaüstü için AX200 aldım, daha dün geldi. Turkcell ve Vodafone'un kullandığı ZTE ZXHN H267a 802.11ac modem var, bağlantım 92-95Mbps arası geziniyor. Bu kart ile 85-90 arası değerler alıyorum. Laptoplarımdaki 802.11n Intel ve Broadcom kartlarda (2 antenli) hızı sonuna kadar alabiliyordum. Birşeyler tam olmamış gibi. Bu arada bende kopma ya da bluetooth sorunu (yabancı forumlarda BT sorunundan da bahsediliyor) yok.

Ben de masaüstü için AX200 aldım, daha dün geldi. Turkcell ve Vodafone'un kullandığı ZTE ZXHN H267a 802.11ac modem var, bağlantım 92-95Mbps arası geziniyor. Bu kart ile 85-90 arası değerler alıyorum. Laptoplarımdaki 802.11n Intel ve Broadcom kartlarda (2 antenli) hızı sonuna kadar alabiliyordum. Birşeyler tam olmamış gibi. Bu arada bende kopma ya da bluetooth sorunu (yabancı forumlarda BT sorunundan da bahsediliyor) yok.

Ben de şimdi başka bir şey fark ettim.
2 adet usb 3.1 gen2 portuna, 2 adet hdd bağlayınca bağlantı kopuyor.
Donanımsal bir problem olduğundan da şüpheneliyorum. Fakat harici olarak, normal kullanımlarda da kopmalar yaşanıyor.

Sabah sendeki modele bakarken grafik kartına yüklenince de kopma yaşayan bir kullanıcı olduğunu okumuştum, onu da bir test et istersen.

Bende sadece 5-6Mbpslik kayıp var.Dünden bu yana gözüme çarpan ek bir problem yok, driver ile çözülür diye umuyorum. BTsi de iyi, yan odadan çekiyor.

Bence sadece AX200 üzerinden değil, sendeki model+AX200 ile araştırma yapman daha iyi cevaplara ulaşmanı sağlayabilir.

Son düzenleme:
Sabah sendeki modele bakarken grafik kartına yüklenince de kopma yaşayan bir kullanıcı olduğunu okumuştum, onu da bir test et istersen.

Bende sadece 5-6Mbpslik kayıp var.Dünden bu yana gözüme çarpan ek bir problem yok, driver ile çözülür diye umuyorum. BTsi de iyi, yan odadan çekiyor.

Bence sadece AX200 üzerinden değil, sendeki model+AX200 ile araştırma yapman daha iyi cevaplara ulaşmanı sağlayabilir.

Evet, ben de o konuyu gördüm.
Şuan mobil veri paylaşımı üzerinden aynı senaryoyu gerçekleştiriyorum ve kopma olmuyor.
Sanırım problem kendi modemimde. Peki bu modemi nasıl değiştirebilirim? Normal superonline'nın verdiği bir modem bu.

Bilmiyorum, ben ne verdilerse onu kullandım şu zamana kadar. Sanırım 2020 başlarında Superonline/Vodafone modemlerine firmware update gelince kopmalar başlamıştı, benimkini değiştirmişlerdi. O zamanlar başka laptopta da kopma yaşadıysan o şekilde makineyi değiştirtebilirsin. Bizim ailedeki tüm modemler değişti. Model sanırım HG255 gibi bir şey idi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı