Bilgi almak istediğiniz için bir ürün alma arifesinde olduğunuzu düşünerek size bu mesajı yazıyorum:
Toplamda 4 farklı ürün aldım son 10 gün içerisinde. Hepsini iade ettim. Bana göre eksi olan yönler alınmama sebebiydi çünkü.
1-) MSI PS14 aldım 11bin TL. Süper bir ürün, eksisi yok bana göre dedim ve sipariş verdim. Ürün geldi hafifliği gücü kasası vs. kusursuz derken USB 2.0 girişi görünce inanamadım... Type-C var ama USB 3.0 yok. Anında paketleyip iade ettim. (Her türlü testi kendimce yaptım ve çok başarılı buldum, burada uzatmak istemiyorum)
2-) MSI modern 14 aldım 8bin TL. Çok güzel bir ürün hafifliği batarya süresi, ekranı çok iyi. Ama menteşeler kısa ömürlü. Bluetooth speaker bağlantısı çok kötü, sürekli kopmalar yapmaktaydı. Aynı ürün bir öğretmen arkadaşımda varmış, aldıktan sonra öğrendim. Menteşeleri çatlamıştı.
3-) Dell 5401 8bin TL. Ağır ve ekranı çok çok kötü. Anında iade ettim.
4-) MSI PS 15, konumda bahsettiğim ürün 12bin TL. Çok iyi. Bence kusursuza yakın bir ürün. İade sebeplerim: Menteşeleri modern 14 gibiydi, yeni nesil PS 14 gibi olsaydı çok iyi olurdu, yani kasayı 5frece kadar kaldıran, bu tarz menteşelerde ekranı açınca laptop hafifçe havaya kalkıyor bunları çok seviyorum. Diğer bir iade sebebim bana büyük geldi, 14inch sevdiğim için, bana büyük ve ağır geldi.
Not: 14 model adı olanların hepsi 14 inch, 15 model adı olan MSI modelleri ise 15 inch bilginiz olsun.
Son kararım, ASUS expertbook oldu. 20saat üzeri batarya, çok iyi ekran, 850GR civarındaki ağırlığı beni benden aldı. 11250 TL 16 GB RAM, i7 10. nesil modelini aldım. Çok memnunum. 2. bilgisayarımı MSI PS 15 olarak almayı düşünüyorum, eğer ki menteşeler açılı bir şekilde klavyeyi kaldıran şekilde olursa. Çünkü cihazı çok daha küçük göstermekte bu yeni nesil menteşeler. 14 inch boyutuna alışmış biri olarak, ağırlık ve boyuta çok önem veren biri olarak, ekranın gündüz dışarıda görünürlüğüne önem veren biri olarak benim görüşlerim bu şekilde.