MSI Pro A620M-E anakartın fan ve RGB bağlantıları nasıl olmalı?

Derrick Rose

Hectopat
Katılım
11 Eylül 2020
Mesajlar
57
Çözümler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI A620M-E PRO
AMD Ryzen 5 7600x
Sapphire RX 7800 XT
Kingston NV2 NVMe PCIe 4.0 2TB
GSKILL 32GB DDR5 Dual 5600MHz
NZXT C850 Gold PSU 850W
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğretmen
Arkadaşlar topladığım sistemin parçaları gelmeye başladı ve bağlantılarını kendim yapıyorum. Fan bağlantılarıyla ilgili birkaç sorum var. Önce anakartın görselini atayım.

IMG_20230928_170454.jpg


Gördüğünüz gibi anakartta SYS fan adında 4 pinli iki tane port var ve bunlara fanları bağladım. Ama kasada toplamda üç fan var, üçüncü fanı bağlayacağım bir başka SYS portu yok. Bu durumda sanırım çoklayıcı alacağım. İşte sorularım burada başlıyor.
Şimdi anakarta bağlamam gereken üç tane 4 pinli kasa fanı, ekran kartının fanlarına ait bir tane 3 pinli ama ucu şöyle olan bir kablo:

IMG_20230928_173252.jpg


Bir de sıvı soğutmayla birlikte gelecek olan 120+120mm olmak üzere iki tane RGB fan var ve onların da ucu muhtemelen görseldeki gibi. Ama anakarttaki RGB portu, anakart görselinde sol altta görebilirsiniz, gördüğünüz gibi 4 pinli.

Şimdi ben bu durumda bir çoklayıcı ve dönüştürücüye ihtiyacım olacağı için şu cihazı aldım, cihaz henüz gelmedi:


Bu cihazın anakart ve PSU bağlantısını yaparken yardıma ihtiyacım olacak. Konuyu da bu yüzden açtım. Kasa fanlarını anakart üzerinden kontrol etmek istiyorum, ekran kartının fan kontrolü için kendi programı var, onu da bilgisayardan kontrol edebilmem gerekiyor. Dolayısıyla doğru kabloyu doğru yere takmam gerekiyor.

Şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:


Bende bunu sipariş verdim bekliyorum bakalım random renkler yansa yeterli bakalım hocam anakarttan yönetemiyorsunuz değil mi sadece kumandadan oluyor


Soğutucu kaldı böyle soluk bir şekilde. Kasadaki fanlar kasa üzerinden yönetiliyor 4 pin ile ama soğutucu kaldı



1700496817608.jpeg
 
Son düzenleme:
Bende bunu sipariş verdim bekliyorum bakalım random renkler yansa yeterli bakalım hocam anakarttan yönetemiyorsunuz değil mi sadece kumandadan oluyor


Soğutucu kaldı böyle soluk bir şekilde. Kasadaki fanlar kasa üzerinden yönetiliyor 4 pin ile ama soğutucu kaldı



Eki Görüntüle 2023714
Anakart üzerinden renk değişimi olmuyor. Ben hem üç pin bağlantısını hem de kasadaki led sw bağlantısını bu cihaza yaptım. Kasanın led tuşuyla tüm fanların geçişini böylece sağladım. 4 pin 12v fanları buna bağlamanızı önermiyorum çünkü fan hızını bununla değil anakartın bios'u ile kontrol etmek bence daha mantıklı. Yani fanların 4 pin bağlantıları anakartta kalsın, buna sadece argb 3 pinleri bağlayın bence. Bir de varsa kasanızdaki led sw bağlantısını buna takın, yoksa reset bağlantısını buna takıp reset tuşuyla da geçiş yapabilirsiniz. Tercih sizin.
 
Hocam merhaba bende sizinki gibi fan aparatı aldım ancak anakartta 4 pin giriş var. Aldığım çoklayıcı 2-1 4 pin ama 1I yok nasıl bağladınız siz? Anakartlarımız aynı.
Aldığınız aparatı görebilir miyim?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı