MSI Pro B650-MA Wi-Fi R5 7600 sistemde EZ Debug LED yanıyor

Vertebra

Kilopat
RAM
Patriot 2x16 Viper Venom 6000MHz CL30
Herkese kolay gelsin. Sistemimi açarken uzun bir açılış süresinden şikayetçiydim yıllar önce. BIOS güncellemesi yaptım, ayarları fabrika ayarlarına çekmiştim, biraz daha kısalmıştı ama bu EZ Debug LED'den sarı ve kırmızı olan ışıklar her zaman yanıyordu. Her durumda yanmaya devam etti ama sadece açılış süresi kısalmıştı. Neyse, MSI Center üzerinden tekrardan bir güncelleme yapmak istedim, BIOS'a güncelleme gelmişti dün. Güncelledim, BIOS ayarlarım gitmiş, herhangi bir işlem yaptığımda direkt işlemci 70 derecelere fırlıyor, hemen geri iniyordu 360mm sıvı soğutucu olmasına rağmen. Çözümü bir yıl önce BIOS'tan "OC explore mode = normal", "Core Performance Boost'u = disabled" yaparak çözmüştüm, stabil sıcaklıkta kalıyordu hep. Neyse, bu ısınma problemini bu şekilde çözüyorum fakat RAM ayarları da gittiği için yapmaya çalıştım ama olmadı. Bilgisayar neredeyse 5 dakika açılmadı, EZ Debug LED'in üzerindeki sarı ve kırmızı ışık yanıyordu. 5. dakikanın sonunda açıldı ve RAM ayarlarını default'a çektim. Bu sefer de 6000MHz'lik RAM'imden 4600MHz hız alabiliyorum. Bunu tekrardan EXPO profil 1'e çektim, 6000MHz'ye geri çıktı fakat ne yaparsam yapayım bu EZ Debug LED'deki ışıkları gideremiyorum ve başlatma hızını 10-15-20 saniyenin aşağısına hiç indiremedim. RAM değişikliğine gitmiştim, 16 GB yetmiyor diye 32 yapayım dedim. Yeni aldığım RAM'lerde de aynı problem var. RAM ayarlarını bir türlü tutturamıyorum, EXPO açıyorum yok, XMP açıyorum yok. Bu konuda yardımcı olabilecek birileri var mı acaba?

Sistem:
MSI Pro B650M-A Wi-Fi
Ryzen 5 7600.
RX 6800 Gaming Trio.
Patriot 2x16 GB Viper Venom 6000MHz CL30.
FSP Hyper Pro H3 650W 80+

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…