MSI Pro B650-S fan hızı nasıl kontrol edilir?

baterang06

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, ilk defa kasa topladım, fanlar sürekli dönüyor boştayken bile fan sesi (rüzgar sesi gibi) geliyor, odaya da soğukluk veriyor.
Kasa fan ayarları hakkında hiçbir bilgim yok boştayken az dönmesini oyuna girdiğimde işlemci, ekran kartı ısınmaya başladığında fanların çalışmasını istiyorum. Yardımcı olur musunuz?

Donanım:
MSI MAG Forge 120a B65 mid Tower kasa.
MSI Pro B650-S anakart.

MSI Center resmini ekledim çok anlamadığım için kurcalamak istemedim.

Dosya Ekleri

• 1734367048291.png
    1734367048291.png
    134,8 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleyen: Moderatör:
Cooling wizard olmasi lazim orada MSI'in kendi modlari da var kendin ayar da yapabilirsin. Defaultta kalmasini tavsiye ederim.

Merhaba, ilk defa kasa topladım, fanlar sürekli dönüyor boştayken bile fan sesi (rüzgar sesi gibi) geliyor, odaya da soğukluk veriyor.
Kasa fan ayarları hakkında hiçbir bilgim yok boştayken az dönmesini oyuna girdiğimde işlemci, ekran kartı ısınmaya başladığında fanların çalışmasını istiyorum. Yardımcı olur musunuz?

Donanım:
MSI MAG Forge 120a B65 mid Tower kasa.
MSI Pro B650-S anakart.

MSI Center resmini ekledim çok anlamadığım için kurcalamak istemedim.

Resmini simdi açtım diger fanlari baglarken bir sorun olmus olabilir ozellistir kismindan bir bak istersn. Kurcalamaktan da korkma bir şey olmaz.

Kasayi kendin mi topladin fanlari anakarta takarken yanlış takmis olabilirsin.

Hayır hazır sistem aldım montajlı şekilde geldi.

Kasayi kendin mi topladin fanlari anakarta takarken yanlış takmis olabilirsin.

Şimdi anakartı kontrol ettim SYS fan-1, 2, 3, 4, 5 pinleri boştu bir şey takılı değil sadece CPU fan kısmına soğutucu takılmış.
Kasa fanlarındaki kabloyu takip ettiğimde kablolama yapılan yerde ekteki aparata takıldığını gördüm.

Fan ayarı yapabilmem için bunları söküp SYS fan kısmına mı takmalıyım umarım sökmem lazım değildir çünkü kablolama bilgim sıfır sökersem yerleri karıştırırım hep.

Dosya Ekleri

• 1734371842154.png
    1734371842154.png
    727,5 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:

Şimdi anakartı kontrol ettim SYS fan-1, 2, 3, 4, 5 pinleri boştu bir şey takılı değil sadece CPU fan kısmına soğutucu takılmış.
Kasa fanlarındaki kabloyu takip ettiğimde kablolama yapılan yerde ekteki aparata takıldığını gördüm.

Fan ayarı yapabilmem için bunları söküp SYS fan kısmına mı takmalıyım umarım sökmem lazım değildir çünkü kablolama bilgim sıfır sökersem yerleri karıştırırım hep.

Bunlar fanlarin isiklari icin benim fanlarimin 2tip kablosu var biri isik biri LED icin ama seninkilr farkli. Bunlari tek tek sokup sirasiyla SYS fanlara takman gerek zor bir islem degil karistirmazsin sirasinin pk bir onemi yok zaten

Tek tek taktiktan sonra renkleri de MSI Center'den daha iyi bir sekilde ayarlaabilirsin

Bunlar fanlarin isiklari icin benim fanlarimin 2tip kablosu var biri isik biri LED icin ama seninkilr farkli. Bunlari tek tek sokup sirasiyla SYS fanlara takman gerek zor bir islem degil karistirmazsin sirasinin pk bir onemi yok zaten.

Tek tek taktiktan sonra renkleri de MSI Center'den daha iyi bir sekilde ayarlaabilirsin.

Maalesef SYS soketine uymuyor SYS soketinde 4 diş var fan kablosunda 3 tane giriş yeri var.

1 tanesini söktüğümde fan durmuştu.

Acaba bir kablo mu almam gerekiyor 3 dişliyi ona takıp ondan SYS soketine takabileceğim.

Son düzenleme:
Maalesef SYS soketine uymuyor SYS soketinde 4 diş var fan kablosunda 3 tane giriş yeri var.

1 tanesini söktüğümde fan durmuştu.

Acaba bir kablo mu almam gerekiyor 3 dişliyi ona takıp ondan SYS soketine takabileceğim.
Fanlarin baska kablosu olmadigina emin misiniz nerden guc aldıkları onemli olan

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı