MSI Pro B650M-P RTX 4060 Ti sistemde VGA ışığı yanıyor

Yer
Ege Bölgesi
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM
Kingston Fury 2x8 GB 5600 MHz (XMP)
SSD veya HDD modeli
Samsung 990 PRO 1 TB
Ekran kartı
Gigabyte RTX 4060 TI
Anakart
MSI PRO B650M-P
İşlemci
Ryzen 5 7600X
Merhaba.

Yeni topladığım AM5 tabanlı MSI Pro B650M-P & Gigabyte RTX 4060 Ti sistemimde ilk açılıştan sonra BIOS Update yaptım. BIOS Update öncesinde böyle bir sorun dikkatimi çekmemişti ancak BIOS Update ettikten sonra boot ederken sistem bazen görüntü vermemeye, EZ Debug LED kısmında beyaz VGA ışığını yakmaya başladı.

Bu sorun her bootta yaşanmıyor. Genellikle sistemi kapatıp hemen arkasından boot ettiğimde veya reboot ettiğimde görüntü vermiyor ve bu şekilde VGA ışığını yakıyor. Biraz bekleyerek boot ettiğimde ise genellikle sorun yaşamıyorum ancak nadiren de olsa beklediğim zaman da aynı sorunu yaşıyorum.

BIOS sürümünü beta sürüme güncellediğim için bununla alakalı bir sorun olduğunu düşünerek betanın bir alt sürümüne çektim ancak sorun devam ediyor. Elimde Debug amaçlı kullandığım R5 230 ekran kartı mevcut, onu taktığımda sorunsuz şekilde arka arkaya boot edebiliyorum.

Bu sorunun kaynağı ne olabilir?

Ekran kartının ek güç girişinin bağlantısını kontrol edin. VGA ışığı ekran kartından yanar.

Ekran kartının ek güç girişinde sıkıntı yok. Bahsettiğiniz durum için sistem sorunsuz açıldığında yük altında voltaj değerlerini takip ettim. Kart stabil şekilde 120W civarlarına kadar çıkıyor. VGA ışığının ekran kartından yandığını biliyorum, o yüzden konuda özel olarak anakart ve ekran kartını belirttim.

Anladım, elinizde farklı bir anakart varsa ekran kartını deneyebilirsiniz. Ek olarak BIOS'u eski sürüme geri döndürmeni öneririm, biliyorsun AM5 sistemler stabil durumda değil şu anlık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…