Yok almadım, RAM durumundan bağımsız olarak başka model almaya karar verdim 29'unu bekliyorum, siz eğer RAM'de aldıysanız denedikten sonra bilgilendirebilir misiniz çünkü bu anakartın RAM ile alakalı hiçbir yorumuna rastlamadım internette en azından başka biri için belki yararı olur çünkü mantıklı fiyatlara inen ve benzeri fiyat bandında VRM'leri, PCI bağlantıları, soğutması, optik giriş ve 5+1 ses sistemi kablolarını desteklemesi vs. göz önüne alındığında mükemmel seçimmiş gibi duran bir anakart.
Anakartın bahsettiğim QVL listesinin yalnızca anakart ile denenen ve sorun çıkarmayan RAM'ler olduğunu biliyorum, farklı markalarda ve çok çeşitli RAM'ler de olsa üzerlerinde genel olarak 3-4 farklı markada chipset olduğundan QVL listesinde yer alan SK Hynix, Samsung, Micron gibi RAM'lerin chipsetlerine bakarak almak sanırım daha mantıklı olur. Şu an alacak olsam buna dikkat ederek 5600 MHz üzeri CL36'dan düşük gecikmeli bir RAM almak dışında başka seçenek görmüyorum kendi açımdan. CL46 5200 MHz ilk çıkan DDR5 RAM'leri kullanmak ne olursa olsun bana iyi bir seçenek olarak gelmiyor.
Bir önceki yorumumu düzenle kısmı olmadığı için veya göremediğim için flood yapıyorum ancak konuda bahsettiğim durumu çözdüğüm ve bu durumu yaşayanlar için bilgi olması açısından eklemek istedim. Konu kilitlenebilir.
Konuda bahsettiğim MSI Pro B760-P II DDR5 anakartını satın aldım, şu an G.Skill 16 GB (1x16 GB) Ripjaws V S5 siyah DDR5 6000MHz CL36 1.25v RAM ile XMP açık 6000 MHz CL36 gecikmede sorunsuz kullanabiliyorum.