MSI Pro B760-P II DDR5 anakart ile uyumlu RAM önerisi

_D@RK_M@R3_

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, MSI Pro B760-P II DDR5 isimli anakartı satın almayı planlıyorum ancak anakartın sitesinde yer alan uyumlu RAM listesinde düşük CL değerli ve 6000 MHz'den yüksek bir RAM bulamadım. Piyasada bulunan G.Skill, Crucial, XPG gibi RAM markalarından aradığım kriterlere uygun olanlarda yer alan chipsetlere baktığımda, uyumlu RAM listesinde yer alan birkaç chipset olduğunu gördüm ancak bu RAM'lerden hiçbiri 6000 MHz gibi yüksek değerlerde 1.1 volt değerinde çalışmıyor ve RAM listesinde 1.1 Volt'tan yüksek bir RAM bulunmuyor. Alacağım RAM'im Chipset'i anakartın uyumlu RAM listesinde yer alan bir chipset olduğu sürece bir sorun olur mu? Alacağım RAM 1.1 volt değerinden daha yüksek değerde çalışır mı veya problem olur mu? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Anakartın uyumlu RAM listesine baktığım sitenin linki burada: https://www.msi.com/Motherboard/PRO-B760-P-II/support#mem
Düşündüğüm RAM'ler ise XPG Lancer Blade siyah DDR5-6000MHz CL30 1x16 GB ile G.Skill 1x16 GB Ripjaws V S5 siyah DDR5 6000MHz CL36.

Son düzenleyen: Moderatör:
Açıkçası bende zannetmiyorum ama konu DDR5 ve XMP olduğu için biraz dikkatli davranıyorum. 1.1 Volt'tan daha yüksek bir RAM'in listede bulunmaması biraz endişelendirdi. Her anakart her voltaj değerini desteklemiyor diye biliyorum, bu anakart için ise 1.1 Volt'tan daha yüksek değerlerde çalışabileceğine dair bir bilgi bulamadım.

Hocam ayni anakarti sipariş verdim ne yaptiniz acaba hangi model aldiniz aldiysaniz?
Yok almadım, RAM durumundan bağımsız olarak başka model almaya karar verdim 29'unu bekliyorum, siz eğer RAM'de aldıysanız denedikten sonra bilgilendirebilir misiniz çünkü bu anakartın RAM ile alakalı hiç bir yorumuna rastlamadım internette en azından başka biri için belki yararı olur çünkü mantıklı fiyatlara inen ve benzeri fiyat bandında VRM'leri, PCI bağlantıları, soğutması, optik giriş ve 5+1 ses sistemi kablolarını desteklemesi vs. göz önüne alındığında mükemmel seçimmiş gibi duran bir anakart.

Anakartın bahsettiğim QVL listesinin yalnızca anakart ile denenen ve sorun çıkarmayan RAM'ler olduğunu biliyorum, farklı markalarda ve çok çeşitli RAM'ler de olsa üzerlerinde genel olarak 3-4 farklı markada chipset olduğundan QVL listesinde yer alan SK-Hynix, Samsung, Micron gibi RAM'lerin chipsetlerine bakarak almak sanırım daha mantıklı olur. Şu an alacak olsam buna dikkat ederek 5600 Mhz üzeri CL36'dan düşük gecikmeli bir RAM almak dışında başka seçenek görmüyorum kendi açımdan. CL46 5200 MHz ilk çıkan DDR5 RAM'leri kullanmak ne olursa olsun bana iyi bir seçenek olarak gelmiyor.

Bir önceki yorumumu düzenle kısmı olmadığı için veya göremediğim için flood yapıyorum ancak konuda bahsettiğim durumu çözdüğüm ve bu durumu yaşayanlar için bilgi olması açısından eklemek istedim. Konu kilitlenebilir.

Konuda bahsettiğim MSI Pro B760-P II DDR5 Anakartını satın aldım, şu an GSKILL 16GB (1x16GB) RipjawsV S5 Siyah DDR5 6000MHz CL36 1.25V RAM ile XMP açık 6000 MHz CL36 gecikmede sorunsuz kullanabiliyorum.

Son düzenleme:
Yok almadım, RAM durumundan bağımsız olarak başka model almaya karar verdim 29'unu bekliyorum, siz eğer RAM'de aldıysanız denedikten sonra bilgilendirebilir misiniz çünkü bu anakartın RAM ile alakalı hiçbir yorumuna rastlamadım internette en azından başka biri için belki yararı olur çünkü mantıklı fiyatlara inen ve benzeri fiyat bandında VRM'leri, PCI bağlantıları, soğutması, optik giriş ve 5+1 ses sistemi kablolarını desteklemesi vs. göz önüne alındığında mükemmel seçimmiş gibi duran bir anakart.

Anakartın bahsettiğim QVL listesinin yalnızca anakart ile denenen ve sorun çıkarmayan RAM'ler olduğunu biliyorum, farklı markalarda ve çok çeşitli RAM'ler de olsa üzerlerinde genel olarak 3-4 farklı markada chipset olduğundan QVL listesinde yer alan SK Hynix, Samsung, Micron gibi RAM'lerin chipsetlerine bakarak almak sanırım daha mantıklı olur. Şu an alacak olsam buna dikkat ederek 5600 MHz üzeri CL36'dan düşük gecikmeli bir RAM almak dışında başka seçenek görmüyorum kendi açımdan. CL46 5200 MHz ilk çıkan DDR5 RAM'leri kullanmak ne olursa olsun bana iyi bir seçenek olarak gelmiyor.

Bir önceki yorumumu düzenle kısmı olmadığı için veya göremediğim için flood yapıyorum ancak konuda bahsettiğim durumu çözdüğüm ve bu durumu yaşayanlar için bilgi olması açısından eklemek istedim. Konu kilitlenebilir.

Konuda bahsettiğim MSI Pro B760-P II DDR5 anakartını satın aldım, şu an G.Skill 16 GB (1x16 GB) Ripjaws V S5 siyah DDR5 6000MHz CL36 1.25v RAM ile XMP açık 6000 MHz CL36 gecikmede sorunsuz kullanabiliyorum.

Hayırlı olsun anakartı nereden aldınız? Amazon'dan sipariş verdim ben dönüş yapmak nasip olmadi. Anakart bozuk cikti kutusu falan darbeliydi degisime gonderdim sonuc bekliyorum.

Geçmiş olsun, Vatan'dan aldım ben, aldığımda Amazon'dan 30-40 TL daha ucuzdu ama sonrasında Amazon'da 4700 TL civarına düştü, almasaydım muhtemelen bende Amazon'dan alırdım cuma günü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı