MSI Pro H610M-E anakartta CPU ışığı yanıyor

zFainn

Hectopat
Bugün yeni bir sistem topladım her şeyi bitirdikten sonra monitöre bağlayıp çalıştırdım her şey çalışıyordu ama görüntü gelmiyordu Debug LED'lerine baktığımda CPU LED'i yanıyordu.
Pinleri kontrol ettim herhangi bir yamukluk yok çıkarıp yeniden taktım olmadı.
Anakart: MSI Pro H610M-E
İşlemci: i3 13100F.

Anakarta kısa devre yaptıracak bi hata yapmayacağından eminsen, gerek yok, normalde takılı vaziyetteyken cmos u resetliyosun, en azından ben kendi denemelerimde hiçbir hata almadım, ne msi anakartlarda, ne de işlemcide
Jbat pinini bulamadım anakartımda fakat anakartın kullanım kılavuzunu okuduğumda en son kısımda CD ile yazılım kurmamı söyleyen birşey var fakat kutu içeriğinden CD çıkmadı

Anakarta ışık tutarak bios pili etrafındaki ve kenarlardaki jumperları inceleyin, genelde jumper ın altında beyaz minik fontla anakart üzerine yazıyorlar hangi pinin ne işlev üstlendiğini

Anakarta ışık tutarak bios pili etrafındaki ve kenarlardaki jumperları inceleyin, genelde jumper ın altında beyaz minik fontla anakart üzerine yazıyorlar hangi pinin ne işlev üstlendiğini
Ekran kartını çıkarıp iyice baktım fakat yok kasanın içinin fotoğrafını atıyorum şimdi bir anormallik görebilecek misiniz acaba

https://ibb.co/Tbp0mcJ fotoğraf bu

Hocam, Bios pilinin sağında, sys_fan2 ve jcom1 yazıyor Jcom1 in üstünde JCI1 diye 4 pinli jumper olması lazım, aşağı kenara bakan iki pin JCI1 e, işlemciye bakan 2 pin ise JBAT1 e ait.

JCI1 aslında 4 pinli değil, 2 pinli, JBAT1 in adını işlemciye bakan iki pinin olduğu konuma yazmamışlar.

Hocam, Bios pilinin sağında, sys_fan2 ve jcom1 yazıyor Jcom1 in üstünde JCI1 diye 4 pinli jumper olması lazım, aşağı kenara bakan iki pin JCI1 e, işlemciye bakan 2 pin ise JBAT1 e ait.

JCI1 aslında 4 pinli değil, 2 pinli, JBAT1 in adını işlemciye bakan iki pinin olduğu konuma yazmamışlar.
Anakartta jcom1 in üstünde jci1 yazısı var fakat pini yok fotoğrafta gözüküyor olması lazım

Hocam jbat1 i buldum 2 devrenin arasında kalmış yazı altında da sys fan yazıyordu o sandım ama kısa devre yaptım yinede birşey olmadı

Hocam jbat1 i buldum 2 devrenin arasında kalmış yazı altında da sys fan yazıyordu o sandım ama kısa devre yaptım yinede birşey olmadı
Bios pilini çıkarıp deneyin, 15-20 saniye basılı tutun

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı