MSI Pro H610M-E DDR4 anakartın DRAM ışığı turuncu yandı ve bilgisayar yeniden başlatıldı

Churenim

Hectopat
Daha fazla  
Video izlerken birden ekran gitti ve sadece birkaç karelik yer olduğu gibi kaldı. Ne oldu diye hemen kasaya baktım ve DRAM ledinin turuncu yandığını gördüm. Ben baktıktan birkaç saniye sonra VGA LED'i beyaz yandı ve bilgisayar yeniden başlatıldı. Neden olduğunu bilen varsa veya bir sorun ise çözümünü bilen varsa yazarsa çok memnun olurum.

"Bu ışıklara 'EZ Debug' LED'leri deniyor. Sistemde herhangi bir arıza mevcut ise anakartın modeline bağlı olarak durmadan beyaz ya da kırmızı ışık yanıyor. Eğer ilk açılışta yanıp sönüyorsa ve sisteminizi sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorsanız sorun yok demektir." @AntenOS tarafından gönderilmiş.

"Bu ışıklara 'EZ Debug' LED'leri deniyor. Sistemde herhangi bir arıza mevcut ise anakartın modeline bağlı olarak durmadan beyaz ya da kırmızı ışık yanıyor. Eğer ilk açılışta yanıp sönüyorsa ve sisteminizi sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorsanız sorun yok demektir." @AntenOS tarafından gönderilmiş.

Yeniden başlatıldıktan sonra sorunsuz şekilde kullanıma devam ettim. Yanıt için AntenOs ve size teşekkür ederim.

Yeniden başlatıldıktan sonra sorunsuz şekilde kullanıma devam ettim. Yanıt için antenos ve size teşekkür ederim.

Eğer tekrar ışık yanarsa, ışığın rengini, örnek "anakart beyaz ışık sorunu" gibi YouTube üzerinden aratırsanız birçok çözüm videosu karşınıza çıkar. Olmadı tekrar Technopat üzerinden konu açabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı