Çözüldü MSI Pro H610M-E DDR4 BIOS Update sonrası Realtek HD Audio sürücülerini görmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Zhyreox

Hectopat
Daha fazla  
RAM
GSKILL 8GB Ripjaws V Siyah 3200MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram
SSD veya HDD modeli
GoodRam 500GB PX600 Gen4x4 M.2 NVMe SSD (4700MB Ok
Ekran kartı
INTEL Arc A750 PCI Express 4.0 8GB GDDR6 256 Bit E
Anakart
MSI PRO H610M-E 3200MHz DDR4
İşlemci
Intel Core i3 12100F
MSI Pro H610M-E DDR4 anakartım var son çıkan BIOS'u Update edince kasanın üstündeki jackları görmüyor, Realtek audo Console açılmıyor. Sadece monitör hoparlörü çalışıyor. Nasıl yapabilirim? Başkalarınd ada varmış bu sorunü çözebilen var mı? Eski BIOS yükleyince driverlar düzeliyor ama güncel BIOS i3 12100F için daha performans veriyor.

Çözüm
Aynı anakarta sahibim. Geçen aklımdan bir geçirdim güncelleme yapsam mı diye.

Sorun çözülür umarım konunun takipçisiyim.

Sorunu çözdüm, MSI forum üzerinden bu konu açılmış ve MSI yetkilileri bu sorunu olanlara başka bir BIOS veriyormuş. Bende o BIOS'a yükselttim ve sorun çözüldü.
Linkte bu: Eğer sizde çalışmazsa sorumluluk kabul etmiyorum.
Dropbox
Bana yardımcı olabilir misiniz konu oluşturdum bu konu ilgili yardımcı olursanız sevirim.

Linkte sürüm yok atabilir misiniz bana bu sorunla karşılaşıyorum jack girişli kulaklığım çalışıyordu BIOS Update'den sonra gitti. Başka bir PC de çalışıyordu yardımcı olabilir misiniz?

Hocam bence en garantisi MSI ile iletişime geçmeniz. Ses sürücüsün çalıştığı BIOS'u istemeniz için bir form vardı. Tekrardan BIOS Update yapınca sorun devam ettiği için form kapatılmış. Bence arkadaşla paylaşılan BIOS'u da yüklemeyin. -sorumluluk tamamen size ait- Çünkü benimle BIOS paylaştıklarında "Lütfen bu BIOS'u yalnızca kendiniz deneyin, MSI hala sorunu araştırdığı için başkalarıyla paylaşmayın." şeklinde uyarılmıştım.

MSI Forumda ilgili konuda kilitlenmiş. Son mesajda da benim de dediğim gibi aynı sorunu yaşıyorsanız MSI ile iletişime geçin diye mesaj bırakılmış.

son bios güncellemesini yapan var mı aramızda ondada ses problemi var mı ?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-05-07 003105.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-07 003105.png
    14,6 KB · Görüntüleme: 50
Son BIOS güncellemesini yapan var mı aramızda onda da ses problemi var mı?

MSI forumda ocak ayında daha güncel BIOS'a geçenlerde ses probleminin olduğunu okumuştum. Denemeden bilemiyoruz.

Güncel BIOS'a geçtik diyelim, sorun oldu. MSI tarafından sağlanan, kararlı önceki sürüm BIOS'a dönünce sorun çözülecek mi onu da bilmiyorum.

Çok sinir bozucu bir sorun, güncel BIOS var geçemiyorum korkudan. Resmi bir açıklamada yok, en azından ben görmedim.

MSI forumda ocak ayında daha güncel BIOS'a geçenlerde ses probleminin olduğunu okumuştum. Denemeden bilemiyoruz.

Güncel BIOS'a geçtik diyelim, sorun oldu. MSI tarafından sağlanan, kararlı önceki sürüm BIOS'a dönünce sorun çözülecek mi onu da bilmiyorum.

Çok sinir bozucu bir sorun, güncel BIOS var geçemiyorum korkudan. Resmi bir açıklamada yok, en azından ben görmedim.
Hocam ben güncellemeden sonra direkt bu forumd arama yaptım 3 farklı konu açıktı hepsini tek tek denedim olmadi.sonra hallettim ama nasıl yaptığımı hatırlamıyorum.rahat 4 5 saat vaktimi aldı sitedeki tüm bios sürümleri teker teker denedim.simdi i5 14400f işlemciye geçicem ama benide korkutuyor biosun 2025 guncellemesi

Dostum Dropbox linklinden indirdim şifre istiyor. Şifreyi paylaşabilir misin? @Zhyreox

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı