MSI Pro H610M-E DDR4 Realtek ses sürücüsü çalışmıyor

Gelişme olursa yazabilir misiniz? Benim de öyle bir sorunum var. BIOS güncellemesi yapıp format attıktan sonra Realtek kulaklığımı algılamıyordu. Driver'ını indirdim, fakat sorun çözülmedi. 1-2 hafta sonra algılamaya başladı, ancak 1 saat sonra karıncalanma sesleri çoğalıp kulaklık algılamayı bıraktı. Sonra bilgisayarı yeniden başlatmaya başladım, tekrar olmaya başladı ama belli zamanlarda. Ardından hiç olmamaya başladı. Fakat kulaklık, laptopta çalışıyor. Bu PC'de çalışmıyor. Eski BIOS sürümünü bilmiyorum. Anakartın modelinin ses Driver'ını indirdim, o da çalışmadı. Bilgisayarda "Realtek Audio Console desteklemiyor" yazısı çıkıyor. Yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler.
BIOS 7D48vAJ Version
Temel Kart Ürünü Pro H610M-E DDR4 (MS-7D48)
Temel Kart Üreticisi Micro-Star International Co. LTD.

BIOS sürümünü 7D48VAC'ye düşürüp deneyin. Bazılarında işe yaramış. Ben hala çözüm bulamadım. Ses kartı almak da başka bir çözüm ancak illa jack girişi kullanacağım diyorsanız dediğim gibi BIOS sürümünü düşürmeyi deneyin.

BIOS sürümünü 7D48VAC'ye düşürüp deneyin. Bazılarında işe yaramış. Ben hala çözüm bulamadım. Ses kartı almak da başka bir çözüm ancak illa jack girişi kullanacağım diyorsanız dediğim gibi BIOS sürümünü düşürmeyi deneyin.
Olmadı maalesef, yeni fikirlere açığım, yardımınız için teşekkürler.

Hocam 7D48VAC sürümünü kurun sonra Realtek sürücülerini kurun ondan sonra benim konumdaki DropBox linkindeki sürümü kurun.

Şahsen deneyip dönüş yapacağım. Şu anda güncel olarak Realtek sürücüleri kurulu, acaba silip yüklemem gerekir mi?

Olmadı maalesef, yeni fikirlere açığım, yardımınız için teşekkürler.
Düzeltme (29.12.2024 | 22:35) Çözdüm ve nasıl çözdüğümü sırasıyla anlatayım;
Bugün size verdiğim konudaki DropBox linkinden E7D48IMS.AE1 adlı bios sürümünü kurdum ve sonrasında MSI'ın kendi sitesinde bulunan "Driver" kısmından "On-Board Audio Drivers" kısmına tıkladım, orada verilen "Realtek HD Universal Driver" sürücüsünün "6.0.9768.1" sürümünü indirdim ve kurdum ancak yine Aygıt Yöneticisinde Realtek sürücüsü gözükmedi, sonrasında bilgisayarı bi' kaç kez yeniden başlatsam da değişen bi' şey olmadı, Ancak @Zhyreox 'in önerdiği gibi 7D48VAC yani dosya adı olarak "E7D48IMS.AC0" bios sürümünü kurdum ve şuanda aktif olarak driver gözüküyor. Aygıt yöneticisinden öncesine ve sonrasına ait fotoğraflar koydum. Tüm dosyaları da toplayıp DropBox'a yükledim. (Benim yüklediğim yerden indirmek istemezseniz MSI'ın kendi sitesi.

Driver gözükmeden önce: (Bios sürümü: 7D48VAF / 7D48VAJ)
ilk.png

Driver gözüktüğü zaman: (Bios sürümü: 7D48VAC)

son.png

Son düzenleme:
Şahsen deneyip dönüş yapacağım. Şu anda güncel olarak Realtek sürücüleri kurulu, acaba silip yüklemem gerekir mi?

Düzeltme (29.12.2024 | 22:35) çözdüm ve nasıl çözdüğümü sırasıyla anlatayım;
Bugün size verdiğim konudaki DropBox linkinden e7D48ıms. AE1 adlı BIOS sürümünü kurdum ve sonrasında MSI'ın kendi sitesinde bulunan "driver" kısmından "on-board Audio drivers" kısmına tıkladım, orada verilen "Realtek HD universal driver" sürücüsünün "6.0.9768.1" sürümünü indirdim ve kurdum ancak yine aygıt yöneticisinde Realtek sürücüsü gözükmedi, sonrasında bilgisayarı birkaç kez yeniden başlatsam da değişen bi' şey olmadı, ancak @Zhyreox'in önerdiği gibi 7D48VAC yani dosya adı olarak "e7D48ıms. AC0" BIOS sürümünü kurdum ve şu anda aktif olarak driver gözüküyor. Aygıt Yöneticisi'nden öncesine ve sonrasına ait fotoğraflar koydum. Tüm dosyaları da toplayıp DropBox'a yükledim. (benim yüklediğim yerden indirmek istemezseniz MSI'ın kendi sitesi.

Driver gözükmeden önce: (BIOS sürümü: 7D48vaf / 7D48vaj)
Eki Görüntüle 2384551

Driver gözüktüğü zaman: (BIOS sürümü: 7D48VAC)

Eki Görüntüle 2384552

Ben USB girişli kulaklık alırsam bu sorunu yaşar mıyım?

Bugün size verdiğim konudaki DropBox linkinden e7D48ıms. AE1 adlı BIOS sürümünü kurdum ve sonrasında MSI'ın kendi sitesinde bulunan "driver" kısmından "on-board Audio drivers" kısmına tıkladım, orada verilen "Realtek HD universal driver" sürücüsünün "6.0.9768.1" sürümünü indirdim ve kurdum ancak yine aygıt yöneticisinde Realtek sürücüsü gözükmedi, sonrasında bilgisayarı birkaç kez yeniden başlatsam da değişen bi' şey olmadı, ancak @Zhyreox'in önerdiği gibi 7D48VAC yani dosya adı olarak "e7D48ıms. AC0" BIOS sürümünü kurdum ve şu anda aktif olarak driver gözüküyor. Aygıt Yöneticisi'nden öncesine ve sonrasına ait fotoğraflar koydum. Tüm dosyaları da toplayıp DropBox'a yükledim. (benim yüklediğim yerden indirmek istemezseniz MSI'ın kendi sitesi.

Eki Görüntüle 2384551

Eki Görüntüle 2384552

Söylediğiniz gibi DropBox'dan indirdim, şimdi deneyeceğim.

Dosya Ekleri

• bios.PNG
    bios.PNG
    33,9 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleyen: Moderatör:

Eki Görüntüle 2384551

Eki Görüntüle 2384552

E7D48ıms. AC0 denedim olmadı fakat, e7D48ıms. AE1 yaptığımda oldu. Yeniden başlattım PC'yi kapattım gitmedi. Realtek Audio Console çalışıyor. Çok teşekkür ederim minnettarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben USB girişli kulaklık alırsam bu sorunu yaşar mıyım?

Söylediğiniz gibi DropBox'dan indirdim, şimdi deneyeceğim.
USB girişli kulaklık alırsanız veya aux to USB gibi bi aparat kullanırsanız jak girişlerini hiç kullanmadığınız için sıkıntı olmayacaktır. Otomatik driverları yüklüyor.
E7D48ıms. AC0 denedim olmadı fakat, e7D48ıms. AE1 yaptığımda oldu. Yeniden başlattım PC'yi kapattım gitmedi. Realtek Audio Console çalışıyor. Çok teşekkür ederim minnettarım.
Galiba driverlar yüklüyken sürüm değiştirmek gerekiyor. Çünkü bende de AC sürümünde çalıştı, normalde AE sürümünde çalışması gerekirken çalışmadı. Her neyse sorun çözüldü ve şuanda sıkıntısız şekilde kullanıyoruz. Gerisi önemli değil. Rica ederim bu arada. Çözüldüyse ne mutlu.

bendede aynı sorun çıktı sizin yaptıgınız gibi yapıp düzelttim ama i5 14400f geçicem bikaç gün içinde şu bios güncellmesini yapmaya korkuyorum.var mı yapan aranızda ya da bios güncellememe gerekvar mı i5 14400f için ?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-05-07 003105.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-07 003105.png
    14,6 KB · Görüntüleme: 28
Bende de aynı sorun çıktı sizin yaptıgınız gibi yapıp düzelttim ama i5 14400F geçeceğim birkaç gün içinde şu BIOS güncellmesini yapmaya korkuyorum. Var mı yapan aranızda ya da BIOS güncellememe gerekvar mı i5 14400F için?

Eski BIOS da kalsın sıkıntı olmaz yine de ChatGPT'ye de bi' sor. En kötü BIOS güncelleyip dene, eğer sürücüyü görmezse geri dönersin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı