MSI Pro H610M-E DDR5 anakarta dönüştürücü ile SSD'i takılır mı?

juker34

Megapat
Daha fazla  
Merhaba herkese, yeni topladığım bilgisayarımın anakartı konuda belirttiğim modeldir ama çok bilgili olmadığım için tek SSD'i takıldığını bilmiyordum. Önceki konulara baktım, dönüştürücü ile takılıyormuş galiba. Sorum hangi model dönüştürücü almam lazım, ve dönüştürücüyü taktıktan sonra hangi yolları izlemem lazım PC'yi açtıktan sonr?
Yeni aldığım SSD'i modeli Patriot VP400 V4 1TB.

Son düzenleyen: Moderatör:
PCI-E X1 to M.2 adaptör lazım. BIOS pilinin hemen yanındaki küçük PCI-E X1 yuvasına takılacak. Yanlışlıkla X4 veya X16 falan alma, onlar girmez. Örnek ürün linki bırakacağım. Birisi tek başına ve dikine takılır. Diğeri de arkadan slot kapağı açarak kart gibi takıldıktan sonra vidalanır. Hangisi hoşuna giderse.

Bu şekilde kullanılan SSD ~900 MB/s civarı bir hızla sınırlanır. Yine de SATA olanlardan iyi. Başka marka/model veya web sitesi tercih edebilirsin. Bunlar örnektir. X1 adaptörü olduktan sonra sorun çıkmaz.

Bu şekilde montaj yapıldıktan sonra genelde BIOS üzerinde falan ek bir işleme gerek kalmaz. Ancak her SSD'de olduğu gibi bilgisayar açıldıktan sonra disk yönetimine gidip SSD'yi başlatmak lazım(GPT bölümlendirme ile). Bu işlem yapılmazsa depolama alanı olarak gözükmez.

PCI-e X1 to M.2 adaptör lazım. BIOS pilinin hemen yanındaki küçük PCI-e X1 yuvasına takılacak. Yanlışlıkla X4 veya X16 falan alma, onlar girmez. Örnek ürün linki bırakacağım. Birisi tek başına ve dikine takılır. Diğeri de arkadan slot kapağı açarak kart gibi takıldıktan sonra vidalanır. Hangisi hoşuna giderse.

Bu şekilde kullanılan SSD ~900 MB/s civarı bir hızla sınırlanır. Yine de SATA olanlardan iyi. Başka marka/model veya web sitesi tercih edebilirsin. Bunlar örnektir. X1 adaptörü olduktan sonra sorun çıkmaz.

Bu şekilde montaj yapıldıktan sonra genelde BIOS üzerinde falan ek bir işleme gerek kalmaz. Ancak her SSD'de olduğu gibi bilgisayar açıldıktan sonra disk yönetimine gidip SSD'yi başlatmak lazım(GPT bölümlendirme ile). Bu işlem yapılmazsa depolama alanı olarak gözükmez.

Bilgisayardan disk yönetimine gidip tam olarak ne yapmam lazım.

Bilgisayardan disk yönetimine gidip tam olarak ne yapmam lazım.
Yeni SSD üzerine sağ tıklayıp diski başlat demen lazım. Bölümlendirme türünü sorar. Oradan GPT seçip devam ettiğinde işlem biter. Sonra istiyorsan bölümlendirme de yaparsın. Böylece kullanıma hazır olur.

UEFI işletim sistemi yüklenecekse GPT seçilmesi şarttır. MBR diske UEFI sistem kurulmaz. Depolama diski olacaksa önemli değil ama bu türü daha sonra değiştirmek istersen tüm veriyi kaybedersin. Sonradan işletim sistemi kurulması ihtimali için GPT olması iyidir. Kısacası faydası var, zararı yok.

Yeni SSD üzerine sağ tıklayıp diski başlat demen lazım. Bölümlendirme türünü sorar. Oradan GPT seçip devam ettiğinde işlem biter. Sonra istiyorsan bölümlendirme de yaparsın. Böylece kullanıma hazır olur.

UEFI işletim sistemi yüklenecekse GPT seçilmesi şarttır. MBR diske UEFI sistem kurulmaz. Depolama diski olacaksa önemli değil ama bu türü daha sonra değiştirmek istersen tüm veriyi kaybedersin. Sonradan işletim sistemi kurulması ihtimali için GPT olması iyidir. Kısacası faydası var, zararı yok.
Çok teşekkür ediyorum dönüştürücü gelsin siparişini verdim geldiğinde sorunsuz takarım inşallah😂🙏🏻

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı