Tükenmişlik sendromundan kurtulmak

Şu an da işsizim "çalıştığım işte iş öğretmiyorlardı yurt dışına gidebilmem için lazım olmayan işler vardı" birçok işte çalıştım, dövme sanatçılığını çok istiyordum bundan 8 sene önce aile baskısı, toplum vb. birçok baskı gördüm yapamazsın veya kendi inandıkları dine göre olumsuz oldukları için hevesimi kırdılar ailemin yüzüne de söylüyorum hayatımı mahvettiniz gibi birçok şeyler söylüyorum "bir kız arkadaşı bile edinemedim ailemden dolayı eve bilerek internet almamışlardı 2021 yılına kadar evde internet yoktu" bir kızla arkadaş olsam bile sosyal medyadan ulaşamazdım öyle bir durumdayım maddi olarak ortalama durumdalardı o yıllarda, 2019 yılları arasında aktörlüğü de düşünüyordum 2017 yıllarında dövme sanatçılığını istiyordum dediğim gibi bütün hevesimi kırdılar odamdan çıkmayıp sigara almaya çıkıyorum parayı da oyunlardan kazanıyorum benim günlük sigara paramı çıkarıyorlar onun dışında başka giderim de yok asgari ücretle çalışsam bile ayrı eve çıkamıyorum çalışsam veya çalışmasam da bu aile evinden çıkamıyorum elimde imkanım olsa ailemi reddedip bir daha yüzlerine bakmayacağım kendi inançlarını zorla bana dayatmaya çalışıyorlar zaten inanmadığımı da onlara söylemiştim o gün zaten sıkıntı çıkardılar onların yüzlerini görmemek için sabah uyuyup akşam kalkıyorum. Kendime de dövme yaptırmak istemiş birisiyim yıllarca şiddet ile tehdit ediyorlardı eve almam gibi tehditlerine boyun eğmiştim şu an hevesim kalmadı hiçbir şeye piercing takıyorum bu ülkenin toplumunu da sevmiyorum "eş cinsel misin gibi şeyler söyleyen kişilerle" muhatap olmamak için odamda yaşıyorum.
Ben hep şu motivasyonla ayakta duruyorum; hayat boş ve anlamsız evet, ama neden erkenden pes edeyim ki. Zaten her türlü öleceğiz ölüme çare yok. Bari ölene kadar aklımda birşey kalmasın ve aklımdakileri hayata geçireyim deneyeyim ne kaybederim en fazla.

Klasik insanlar gibi evlenip çocuk yapma planın yoksa daha yaşın erken ve istediğini yapabilirsin. Dövme sanatçısı olmak için geç değil hala. Gerekirse stüdyoda yat kalk ama dene o işi. Ailelerin çoğu çocuğa fırsat vermiyor olmak istediği meslek hakkında. Ben de liseye giderken yalvardım futbol kulübüne gitmek istiyorum diye, göndermediler. Belki futbolcu olacaktım hayatım kurtulacaktı. Türk aile yapısı zihniyeti çocukları hep memur olsun kafasında. Onların yeteneklerini umursamıyorlar. Sonra da sevmediği işleri sevmediği meslekleri yapmak zorunda kalan bir dünya insan çıkıyor.

Sen düşünce yapınla uzun yıllar yaşayamazsın dostum. Bir amaç hedef olmadan mümkün değil ve bir yerde patlak verirsin canına kıymaya çalışırsın. Gerek yok. Gözün arkada kalan şeyleri dene hayata geçir. Gözün açık gitme. Aile güya çocuğun iyiliğini düşünüyoruz der, tükenmişlik sendormuyla her gün söverek yatıp söverek kalkarsın. Nereye kadar?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı