MSI Pro Z690-A Ethernet çalışmıyor

paZZers

Kilopat
Makaleler
2
Merhaba iyi günler. MSI Pro Z690-A, i5 12400F ve 3060 Ti bilgisayar kasam var. Yeni aldım ve Windows 11 yükledim. Eve geldim ve eski bilgisayarımın yerine bu kasayı taktım fakat Ethernet kablosunu okumadı. Eski bilgisayarımı tekrar taktım bağlandı. Kabloda ve internette problem yok. Araştırdım ve araştırdığım kadarıyla gerekli olan her şeyi indirdim. Intel'in ve MSI'n kendi sitesinde bulunan lan driverları yükledim yine olmadı. İ225-V Lan'ı Ethernet kablosunu görmüyor. Bütün günümü harcadım yine de çözüm bulamadım. Yardımcı olabilecek var mı? Teşekkürler.

Sürücü yanlış kurulmuş olabilir mi? Sürücüyü kaldırıp yeniden kurmayı deneyebilir misiniz?
Ethernet kablosunun modeme takılı olan portunu değiştirebilirsiniz.
Ağ Bağdaştırıcılarını sıfırlayabilirsiniz.
Sürücüleri eski bilgisayarınızdan indirip taşınabilir bellek sayesinde aktarım yapıp, kurabilirsiniz.

Bilgisayar açılırken Ethernet kablosunun ışıkları yanıyor fakat açıldığı esnada ışıkları sönüyor. Birçok şey denedim. Sürücüleri aygıt yöneticisinden kaldırıp farklı farklı bulduğum yerlerden lan driverlarını indirip kurdum ama sorun yine aynı. Araştırmalarıma göre Z690'nın genel problemi sanırım. Bu anakartı 20 Ocak'ta almıştım ama daha bugün topladım. Bilgisayar parçalarını farklı farklı yerlerden toplaya toplaya aldım. Alınan tarihten itibaren ilk defa bugün açıldı ve böyle bir sorunla karşılaştım. Garantiye yollamayı düşünüyorum fakat aklımda iki soru var.
Anakart şu anda montajlı durumda. Anakartın montajını söküp sadece anakartı mı yollamalıyım yoksa kasayı direkt yollayabilir miyim? Ve garantiden olumlu sonuç alınır mı böyle bir durumda?

Bilgisayar açılırken Ethernet kablosunun ışıkları yanıyor fakat açıldığı esnada ışıkları sönüyor. Birçok şey denedim. Sürücüleri Aygıt Yöneticisi'nden kaldırıp farklı farklı bulduğum yerlerden lan driverlarını indirip kurdum ama sorun yine aynı. Araştırmalarıma göre Z690'nın genel problemi sanırım. Bu anakartı 20 Ocak'ta almıştım ama daha bugün topladım. Bilgisayar parçalarını farklı farklı yerlerden toplaya toplaya aldım. Alınan tarihten itibaren ilk defa bugün açıldı ve böyle bir sorunla karşılaştım. Garantiye yollamayı düşünüyorum fakat aklımda iki soru var.
Anakart şu anda montajlı durumda. Anakartın montajını söküp sadece anakartı mı yollamalıyım yoksa kasayı direkt yollayabilir miyim? Ve garantiden olumlu sonuç alınır mı? Böyle bir durumda?

Galiba dediğiniz gibi anakartın veya Intel'in genel sorunu olabilirmiş.
Birçok çözüm yöntemi sunulmuş bazıları işe yaramış. Acaba ışığın yanıp, sistem kendiliğinden Ethernet bağlantısını devre dışı bırakıyor olabilir mi? Eğer öyle ise görseldeki "Güç tasarrufu için bilgisayarın bu aygıtı kapatmasına izin ver" seçeneğindeki tik işaretini kaldırıp yeniden başlatabilir misiniz?
Screenshot_313.jpg

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

En son çare olarak da anakartı servise gönderebilirsiniz, kasa olarak gönderemezsiniz zaten. Lakin montajı sökmek lazım ki bu da biraz uğraştırıcı olabilir. Biraz daha çözüm önerilerine göz atıp deneyin bence.

Galiba dediğiniz gibi anakartın veya Intel'in genel sorunu olabilirmiş.
Birçok çözüm yöntemi sunulmuş bazıları işe yaramış. Acaba ışığın yanıp, sistem kendiliğinden Ethernet bağlantısını devre dışı bırakıyor olabilir mi? Eğer öyle ise görseldeki "Güç tasarrufu için bilgisayarın bu aygıtı kapatmasına izin ver" seçeneğindeki tik işaretini kaldırıp yeniden başlatabilir misiniz?Eki Görüntüle 1929275
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

En son çare olarak da anakartı servise gönderebilirsiniz, kasa olarak gönderemezsiniz zaten. Lakin montajı sökmek lazım ki bu da biraz uğraştırıcı olabilir. Biraz daha çözüm önerilerine göz atıp deneyin bence.

Dediklerinin çoğunu yaptım ama nafile. Hata yine aynı şekilde devam ediyor. Ethernet ışığı windows gelene kadar yanıyor, windows gelince sönüyor. Bilgisayarı topladığım yerde de etherneti görmemişti oradaki adam wifi kartıyla bağlamıştı. Sürücüleri güncelledikten sonra etherneti görmüştü ama bende görmedi, anlamadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı