Çözüldü MSI R7 240 Düşük Voltaj Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
3
Merhaba,
MSI R7 240 ekran kartını kullanıyorum. Normalde yük altında çalışma voltajı 1.150V fakat (ne zaman düştüğünden emin değilim) bilgisayarı kapatıp açınca yada oyun oynadıktan sonra kartın yük altında çalışma voltajı 1.100V oluyor ve GPU ve Bellek frekansları düşüyor. Voltaj düştüğü zaman sistemi yeniden başlatıyorum düzeliyor ama kısa bir süre sonra tekrar düşüyor voltaj. Kapatıp açınca düzelmiyor çünkü hızlı başlat özelliği açık. Sistemimde ısınma sorunu, darboğaz yok. Fan hızına kafanız takılmasın diye yazayım dedim kendi fanı ses yaptığından 8 cm fan taktım o yüzden %100'de çalışıyor, ben ayarladım sorun yok yani. Ekran kartına OC yaptım fakat stok değerlerine aldığımda da aynı sorunu yaşıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
  • Normal çalışma değerleri:

• Voltaj düştüğünde çalışma değerleri:

• Ekran kartı GPU-Z:

• Güç kaynağı:

Sistem Özellikleri:
  • İşlemci: Intel i3 3210 3.2GHz 55W
  • Anakart: Gigabyte H61M-S2PV
  • RAM: Kingston 4+4 1333MHz
  • Ekran Kartı: MSI R7 240 LP 2GB 128 Bit
  • İşletim Sistemi: Windows 10 Home 64 Bit
  • Güç Kaynağı: AOPEN 350W (Fotoğraf mevcut)

@er36po @BilgisayarKurdu @Yusuf Ensar Ertan @Recep Baltaş @Ali Güngör @MF

Çözüm
Bak yabancı forumlarda senin kullandığın kartı kullanan arkadaşlar var. Onlar da bu gibi sorunlar yaşıyormuş. Yazdıkları cevap başka bir PSU denemek ya da temiz CMOS kurulumu yapmak. Bir de BIOS ayarlarını sıfırlayabilir misin? Default ayarlara getirip tekrar dene. Olmazsa BIOS sürümünü bir önceki sürüme düşür.
Ekran kartı sürücüleri bu tarz problemlere yol açabiliyor. Güncelleme ya da eski sürücüleri yüklemek sorunu düzeltebilir. Sonuç alamazsan güç kaynağıyla alakalı olabilir başka bir güç kaynağıyla test et.

Anlamadım ben de. Bir ara ben de sürekli bellek hızım 1400 MHz'de idi. Boşta olsa bile. DDU ile sürücülerimi kaldırıp yeniden kurdum güncellerini, düzeldi. Öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…