MSI R7 370 2G Boştayken 60 Derece

Umut İzgi

Kilopat
Katılım
3 Ocak 2012
Mesajlar
129
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar bir sorunum var ekran kartımı alalı kısa bir zaman oldu ve kart sistem boştayken 60 derecede çalışıyor bu soruna sebep kasam olabilir mi hava sirkülasyonu falan yoksa kartta mı bir sıkıntı var?

Arkada bir egzoz fan, önde bir fan bir de yan kapakta fan mevcut...

ss.png


12715815_1565101383814056_118853092903911804_n.jpg
 
Boşta 60 derece biraz yüksek bir değer. Tam yük altındaki değerler nedir ve sistemin fan ayarlarına müdahale ettiniz mi?
 
Tam yükte şuana kadar 67-68 derece gördüm ama boştayken böyle yapması canımı sıktı vatana götürü5p değişim mi yapsam? Zalman ZM500LX psu kullanıyorum

Driver ile ilgili bir sıkıntı buna sebep olmuş olmasın? Şuan nonwhql en son crimson sürümünü kullanıyorum kasanın yan kapağını açıp denedim yine boştayken 59 60 61 arası dolaşıyor ayar oldum.. Fanları manuel modda %40 a alınca boşta 37 derece oyunlarda 57-60 derece oluyor. Ama AUTO 'ya alınca boşta 59-61 arası dolanıyor
 
Amd Overdrive kullanınız, 3. parti yazılımlar kartları çok zorlayarak ani ısı ve voltaj değişimleri yaşatır. Diğer parçalar da zayıfsa bununla baş edemez sıkıntı olur.
 
Amd Overdrive kullanınız, 3. parti yazılımlar kartları çok zorlayarak ani ısı ve voltaj değişimleri yaşatır. Diğer parçalar da zayıfsa bununla baş edemez sıkıntı olur.

3.Parti yazılım olarak MSI AfterBurner'dan takip sağlamaktaydım lakin fan ayarını overdrive üzerinde gerçekleştiriyorum...

Crimson sürümü yüzünden bayağı kişinin ekran kartının yandığını duymuştum.

Hadi canım ciddi misin? AMD kaş yapayım derken göz çıkarmış sebebi ne olaki acep :(

Bu yazılımdan çok hızaşırtmaya hakim olmakla ilgili olabilir.

Hocam herhangi bir hızaşırtması mevcut değil kart üzerinde herhangi bir overclock işlemi uygulamadım sadece en son driverları kurup tamamen tesadüf eseri farkettiğim bir durum bu canımı sıkan olay neden boşta 40 45 değilde yükteymiş gibi 60 derece kafama takılan olay bu :confused:


Overdrive üzerinde yaşadığım problemi daha açık göstereyim...

  • Otomatik Fan Ayarı Sıcaklık Değerleri şu şekilde:
OtoFanSıcaklıkDeğeri.JPG



  • Manuel (%40) Fan Sıcaklık Değerleri şu şekilde:
ManuelFanSıcaklıkDeğeri.JPG



  • Genel Sistem Bilgileri de şu şekilde:
GenelSistemBilgileri.jpg


Son olarak,
tam Yükte OTO FAN: Max 67 derece, boşta 60 derece
tam Yükte MANUEL FAN: Max 61 derece, boşta 41 derece


Herhangi bir anormallik var mı? o_O
 
Son düzenleme:
Bu tarz yazılımlar kartı sessiz tutmak için fanı fazla devirlendirmiyor. Bu dereceler normal gibi gözüküyor. Esas olan yükte bakmak. Herhangi bir benchmark vs. açıp gözleyerek yükte ne oluyor ona bir bakmak lazım. Bu arada kartın dengesiz ısınmaması için boşta dahi olsa fanın katlanabileceğimiz kadar sesli çalışmasına izin vermeliyiz.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı