MSI R9 280 Ekran Kartı Sıcaklık Problemi

Tellioğlu

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
2 sene önce yazın aldığım MSI R9 280 ekran kartı 2 gün öncesine kadar hiç sıkıntısız çalıştı.
Afterburner üzerinden OC olmadan yalnızca kullanıcı ayarlı fan kontrolünü açtım. 72'de yüzde yüze vuruyordu.

Son günlerde sıcaklıklar pek bir kararsız geldi. Boşta 45'lerde gezen sistemim şimdi 36 derecede sabitleniyor ve inanılmaz derecede değişensiz düz bir grafik oluşuyor. Masaüstünde hiçbir şey yapmadan yalnızca programı izliyorum sıcaklık birden 48 olup tekrar 36'ya düşüyor. Bu kadar ani yükselip düşmesi mümkün değil zira güncelleme sıklığı 500 ms'de. CS:GO'da 65'i geçmeyen sistem 78'e kadar gösterdi. Far Cry 3'de oyundayken maksimum 76'lara çıkan kart daha oyunu açmadan menüdeyken 77'lere çıktı. Furmark testinde benchmarka basar basmaz sıcaklık 10 derece yükseliyor. Bu derece ani çıkması bence mümkün değil. Driverlarım güncel 17.1.1 Relive sürümü. Sistem bugün formatlandı yazılımsal problem yok. AIDA64'le de denedim aynı değerleri gösteriyor. Benim aklıma gelen sensörlerin arızalı olabileceği. Sizin de bu konuda görüşlerinizi almak istiyorum. Minnettarım.

Arkada bilgisayari yoran progamlar olabilir grafik gerektiren oyunlarda 72 derece normal garantisi bittiyse termal macun yenileyip fanlari temizleyebilirsin.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı