MSİ r9 280 ve fx 8320 / 600w 80+ güç kaynağı

NOCHIMERA

Megapat
Merhabalar,
Ben bugün MSİ R9 280 3G ve AMD fx8320 işlemci aldım. CPU soğutucu ile kullanıyorum. Stock fan değil... 6 gb hyperx ram var. gigabyte 990xa ud3 anakart var. PSU olarak aerocool kcas 600w 80+ güç kaynağım var. oyunlarda high ve ultrada sorun sıkıntı yok fps düşmesi bile yok. Lakin biraz oynayınca otomatik kapaıyor bilgisayar. Az önce tüm her şeyi söktüm yeniden kabloları birleştirdim. Isı değerlerine baktığımda gpu 60 ı geçmiyor işlemci de öyle.

Yardımınızı bekliyorum hayırlı akşamlar dilerim.

PSU'da sorun olabilir. Farklı bir PC'de test edin. Ayrıca yinede siz oyundayken sıcaklıkları Aida64 programıyla kontrol edin. Kim sürdüyse macunu fazla sürmüş olabilir. İşletim sisteminizi ve sistem özelliklerinizi belirtin.

Merhabalar.
Şimdi sıcaklığı test edeceğim, bu arada macunu sürdüm maa nasıl sürdüm inanın bilmiyorum bir kısmı açık kalmıştı çok ufak kısmı... sorun olabilir mi? w.8.1 64 bit kullanıyorum.

Ekran kartı: MSİ r9 280 3G
PSU: aerocool kcas 600w 80+
Anakart: Gigabyte 990xa-ud3
Ram: 3x2 (6Gb) hyperX ram
İşlemci: amd fx 8320
CPU soğutucu AKasa venom marka orta derece bi soğutucu
kasa: zalman z3+ (4fan)

Çok ufak bir kısın ise fazla sorun olmayabilir.sıcaklık değerlerini bekliyorum.

Bu arda sisteme overclock yaptın mı? Bilgisayar hep oyun oynarken mi kapanıyor?

Dostum sorun büyük ihtimalle soğutmadan kaynaklanıyordur. Çünkü oyun oynarken işlemci yük altına girer ve aşırı derecede ısınır. Bu ısınma beraberinde yanmayı getireceği için işlemci kendi kendini kapatır. İyi bir soğutma almalısın. Sen boşta 60 dereceyi gördüysen eğer oyun oynarken gerçekten de sıcaklık değeri hat safaya ulaşır. Zaten 60 derece de az bir rakam değil.

hocam öncelikle tekrardan merhaba. benim soğutucuyu çıkarıp stock fanı taktım oyundayken 59 dereceye sabit duruyor. 1 saattir oynuyorum kapanma yok. sorun çözüldü, hayırlı akşamlar :))

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı