MSI R9 280X vs MSI GTX 960 4GB

DX12 ye gelince teorikte yazanların bir anlamı yok şuan. Ayrıca 900 serisi Maxwell serisi ekran kartları DX12.1 kullanabilecek yani DX12 tam destekli. R9 200 serisien fazla DX12.0 destekleyecek.

Performans olarak 280x bir tık daha iyi fakat 960 4GB hem daha güncel mimari hemde düşük güç tüketimi yönünden önde. Ayrıca DX12 geleceğini de düşününce DX12 de SLİ veya Crossfirex yapıldığında kartların VRAM leri birleşecek. 2. bir kart alındığın da 960 toplam 8GB 280x 6GB yapar ki buda fazlasıyla bir artı. R9 300 serisin de 280x in isim değiştirilmiş hali de 3GB olursa yine 960 öneririm. Çünkü sadece frekans hızını arttırıcaklar. Kartı OC ederek bende frekans hızını arttırırım zaten.

Bunlar da 960 ın 2GB versiyonu ile 4GB versiyon arasında ki performans farkı. Ayrıca 4GB ile yapılan SLİ performansı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bende GTX 960 Strix 4GB var. Yeni aldım ve hiç pişman değilim. Performansı olsun, yazılım desteği olsun, az güç tüketmesi olsun çok iyi. Sizinde 960ı tercih etmenizi öneririm.

MSI R9 280x ekran kartım var. Vatan bilgisayardan almıştım yanlış hatırlamıyorsam Kasım ayında(2014) Mart ayında güç kaynağından ses gelmeye başladı ara sıra. Daha sonra garantiye gönderdim tam tamına 30 iş günü boyunca ekran kartı serviste kaldı ve sonuç olarak ekran kartının güç kaynağına aşırı yüklenmesinden dolayı yenisini verdiler. Bu sefer 1 hafta içinde aynı ses gelmeye başladı ama bilgisayarsız kalacağım için veremiyorum garantiye. O yüzden bu tecrübeden dolayı MSI önermem ama belki ASUS marka aynı ekran kartı daha iyidir bilemem. NVidia uzun zamandır kullanmadan yorum yapamıyorum.

GTX 960 4G alacağınıza R9 290 alın daha iyi. Ayrıca R9 280X'in rakibi GTX 960 değil GTX 770. Burda neden GTX 960 ile R9 280X tartışılıyor anlamadım. Ayrıca FPS farkı belli her ne kadar haklı olsanızda herkesin SLİ yapacak bütçesinin olacağını pek sanmasamda SLİ yerine GTX 970 alsın daha iyi. :) Sonuç olarak en azından eğer varsa uygun fiyata 2G olan GTX 960'ı alabilirsin.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı