MSI R9 380 4G Sistemde GTA V FPS Problemi

eno2233

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, tek sorun yaşadığım oyun bu. Geri kalan Dying Light, Tombraider vb. oyunlarda ultra ayarda 1080p 60 fps sabit bir şekilde, Bf4 4k medium'da 60 fps sabit ve Çoğu oyunu 4k çözünürlükte ultra'da zorlanmadan 60 fps oynatabiliyorum. Herhangi bir dar boğaz sorunu da olduğunu düşünmüyorum. Oyun normal 60 fps sabit başlıyor dışarıya çıktığımda 55'e düşüyor minimum ama araç sürerken ya da bazı bölgelere baktığımda fps düşüşü oluyor. 45'e kadar düştüğünü gördüm. Bu olay aniden olduğu için gözde bariz bir takılma hissi yaratıyor. Bu takılma olayı olduğunda ise ekran kartı kullanımı %70-80 işlemci en fazla %78 gördüm. Normalde ultra ayarda oynarken ekran kartının %100 kullanımda çalışıp daha yüksek performans üretmesi gerekmez mi? Bir tek bu oyunda oluyor bu gpu kullanım sorunu. Sistemimi imzamda belirttim. Oyun sürümü de build 350. Yardımcı olabilirseniz sevinirim...

Benim sorun da aynı hiçbir oyunda bir sorun yok Ultra da 60 FPS alabiliyorum.Ama GTA 5 öyle değil FPS düşük oluyor.

Hocam öncelikle kullanığınız kart bu kadar yüksek fps veren bir kart değil, zaten 380 ile 4k ultra ayarlarda 60 ccps oynayabiliyorsun neden bu r9 295 x2 çıkmış,neden titan x çıkmış? 2.si dying light oyunu halihazırda optimizasyon sıkıntılı bir oyundur, Recep Baltaş dahi incelemesinde bundan bahsetmiş ve oyunu oynamıştır, onun oyununda dahi takılmalar olmştur.
Gta v olayına gelince tahminimce driver optimizasyonu kaynaklı olduğudur. Önceden ben gta v'i oynarken kullanım hiç %100 den aşağı düşmezdi. Yeni driver güncellemelerinden sonra düşüşler oluyor.

İşlemci mi? :D Zaten iyi birişlemcin yoksa 380 i almaktaki espiri ne ki. Hocam boşa tartışmaya gerek yok. Ben gerekliaçıklamayı yaptım. Ayrıca fps te en büyük etken ekran kartıdır ...

Buna etken R9 380 değilde fx6300'ün olabileceğini düşündün mü ?

İşlemci mi? :D Zaten iyi birişlemcin yoksa 380 i almaktaki espiri ne ki. Hocam boşa tartışmaya gerek yok. Ben gerekliaçıklamayı yaptım. Ayrıca fps te en büyük etken ekran kartıdır ...
İşlemcisi iyi ddeği bencede ama bende i7 4770 var ve yine arkadaşın dedikleri oluyor. Son driver daha oyunlar için çok iyi değil.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı