MSI R9 380 4G vs MSI GTX 960 4G?

Şuan bende GTX 960 düşünüyorum. Ama sormak istediğim neden 4GB RAM fazla yani 2GB kartın 4GB ile farkı nede 2 dediniz?

4GB VRAM var ama zaten oyunlarda 1.5GB VRAM'in üzerine çıkacak şekilde kaliteyi arttırınca fps oynanmayacak şekilde düşüyor bu kartlarda. Yani fps deki sıkıntı şuanda kartın VRAM'i ile ilgili değil 2 olmuş 4 olmuş farkı yok. Ama yeni oyunlarda veya directX12 ile birlikte durum ne olur belli değil. Ayrıca sanırım gpu render işinde de VRAM miktarı önemli oluyor. Bu sebeple eğer bütçen kısıtlıysa fazla para vermene gerek yok 2GB olandan alabilirsin. Ama aradaki fiyat farkı senin için önemli değilse 4GB alabilirsin belki ilerde bir farkı olur "belki" :)

4GB VRAM var ama zaten oyunlarda 1.5GB VRAM'in üzerine çıkacak şekilde kaliteyi arttırınca fps oynanmayacak şekilde düşüyor bu kartlarda. Yani fps deki sıkıntı şuanda kartın VRAM'i ile ilgili değil 2 olmuş 4 olmuş farkı yok. Ama yeni oyunlarda veya directX12 ile birlikte durum ne olur belli değil. Ayrıca sanırım gpu render işinde de VRAM miktarı önemli oluyor. Bu sebeple eğer bütçen kısıtlıysa fazla para vermene gerek yok 2GB olandan alabilirsin. Ama aradaki fiyat farkı senin için önemli değilse 4GB alabilirsin belki ilerde bir farkı olur "belki" :)
Kafam karıştı şuan :). Şimdi ben biraz baktım 2GB Asus veya Evga kartların 4GB MSI karttan çekirdek hızları azıcık daha yüksek. Yani şimdi ben gidip 2GB azıcık yüksek karttan alsam bu 4GB karttan daha mı yüksek performans FPS falan verecek?

Hocam alabilirseniz Sapphire R9 380x Nitro almanızı öneririm. Driver konusunda kendilerini çok geliştirdiler ve AMD'nin Gaming Evolved programı ile oyunlarını optimize edebilirsin.
380x kartına maalesef bütçem yetmiyor.

Kafam karıştı şuan :). Şimdi ben biraz baktım 2GB Asus veya Evga kartların 4GB MSI karttan çekirdek hızları azıcık daha yüksek. Yani şimdi ben gidip 2GB azıcık yüksek karttan alsam bu 4GB karttan daha mı yüksek performans FPS falan verecek?

Çekirdek hızına çok takılma onu arttırmak mouseun hareket hızını arttırmak kadar kolay. Ama galiba
"Evga GTX960 SuperSC ACX 2.0 GDDR5 2GB 128Bit DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı"

Bunu alman daha iyi olabilir. Benim bu konuda tecrübem yok kulaktan dolma bilgiyle cevap vermeyeyim bilen birisi cevaplasın.

Çekirdek hızına çok takılma onu arttırmak mouseun hareket hızını arttırmak kadar kolay. Ama galiba
"Evga GTX960 SuperSC ACX 2.0 GDDR5 2GB 128Bit DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı"

Bunu alman daha iyi olabilir. Benim bu konuda tecrübem yok kulaktan dolma bilgiyle cevap vermeyeyim bilen birisi cevaplasın.
En iyisi bunla ilgili yeni bir konu açayım. Bu konu kilit, bu konudan istediğim cevabı aldım.

Bir tane GTA V tablosu ile bu nasıl bir örnek vermek beni çok güldürdün :D O zaman aşağıdakine bakarsak da aralarında çok fazla performans farkı var :)

Eki Görüntüle 144123

Bende Farcry4'teki 15 FPS'lik farkı görüp, aşağıdaki verdiğin videodaki 3fps'lik farkı görünce gülmekten karnıma kramplar girdi. Birde adil olması için ?!!! Physx efektinin kapatılması gerektiğini öğrenince :ROFL::yerlerde:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eki Görüntüle 144123

Bende Farcry4'teki 15 FPS'lik farkı görüp, aşağıdaki verdiğin videodaki 3fps'lik farkı görünce gülmekten karnıma kramplar girdi. Birde adil olması için ?!!! Physx efektinin kapatılması gerektiğini öğrenince :ROFL::yerlerde:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Daha açık konuşursan sevinirim pek anlamadım phsyx kapalı derken?

Eki Görüntüle 144123

Böylece, bir tane oyun için ( hele gta gibi apu'yla, gt520m'le bile oynanabilecek şekilde optimize edilmiş bir oyun ) bir kere yapılmış ve video ile kanıtlanmamış tablo üstündeki bir fps karşılaştırmasının hiç bir şeyi ifade etmediğini anlamışsındır, umarım. ( Gerçi bunu yazdığına göre anlamamışsın ama...)

Daha öğreneceğin çok şey var. Formu takibe devam... ;)

Son düzenleme:
Böylece, bir tane oyun için ( hele gta gibi apu'yla, gt520m'le bile oynanabilecek şekilde optimize edilmiş bir oyun ) bir kere yapılmış ve video ile kanıtlanmamış tablo üstündeki bir fps karşılaştırmasının hiç bir şeyi ifade etmediğini anlamışsındır, umarım. ( Gerçi bunu yazdığına göre anlamamışsın ama...)

Daha öğreneceğin çok şey var. Formu takibe devam... ;)

O halde foruma yanlış belgeler yükleyip insanların kafasını karıştırmamanı rica ederim. Ayrıca bu grafikler oyunda alınan ortalamayı gösteriyor. Senin videolarda 3-5 fps fark var görünüyor olabilir fakat tüm oyun ele alındığında aldıkları fps birbirine eşit. Öğrenmişsindir şimdi grafik okumayı sanırım ;) Technopat'ı takip etmeye devam, doğru yoldasın ;)

Ayrıca benim senin yaşının yarısı kadar forum, yaşın kadar bilgisayar tecrübem var ;)

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Son düzenleme:
Kardeşim daha 2 gün önce konu açtım Sapphire 380x nitro öneriyorum. Suan mobildeyim link atamiyorum. Ama porfilime girip i5 4690 tabanlı pc toplama adlı konuma bakarsan Sapphire 380x nitro tercih edersin zaten. Ayrıca N11 ve Teknobiyotik de fiyatlar oldukca uygun... Aklımda gram Sapphire alma fikri yoktu Msi 380 istiyordum. Ama sagolsunlar yardım ettiler, anlattılar detaylı sekilde artik Sapphire R9 380X NITRO alacagim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı