MSI R9 380 Glitch-Donma sorunu

mry3s

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhabalar.

Yaklaşık 4 yıl önce topladığım bilgisayarımın aldığımdan beri mevcut olan bir sorununu donanımsal olduğunu zannetiğim için maalesef bugün dile getiriyorum.

MSI R9 380 4GB Ekran kartına sahibim. Aldığımdan beri ekran kartı sebebiyle bilgisayarım bir anda donuyor ve kulaklıklardan şiddetli derecede cızırtı (glitch diye tabir edebileceğim) şeklinde sesler geliyor. Yani o an çalan sesler bozuntuya uğruyor. Bazen ise donmadan sonra "Bilgisayar bir sorunla karşılaştı" ibaresi yer alan mavi ekran çıkıyor, bazen çıkmıyor. Bilgisayarı güç tuşundan kapatmadan hiçbir şekilde tekrardan başlatamıyorum.

İlk başlarda frekanslardan oluşan çakışmalardan dolayı olacağını zannettiğimden ekran kartına ihtimal vermemiştim. Fakat geçen yıl Radeon Software'i yükledikten sonra tekrardan böyle bir sorun yaşadım. Sorundan sonra bilgisayarı yeniden başlattığımda sağ alt köşede Radeon Software'in bildirimi belirdi, "Wattman settings are set to default", altında da "unexpected crash" (yanlış olabilir tam hatırlamıyorum) şeklinde bir bildirim görünce ekran kartından dolayı böyle bir sorunun gerçekleştiğini düşünmeye başladım.

Bu sorunu nasıl halledebilirim? AtiFlash uygulamasını duydum, GPU Bios Update veya Flaşlama bu sorunu çözer mi? Donanımsal çok bir bilgim olmadığı için bu işe girişmek istemedim ve sizlerin bilgisiyle hareket etmeyi tercih ettim.

Sistemim:

Intel i5 6500
MSI Z170A GAMING M3 (MS-7978)
16GB RAM
PSU 650W
Soğutma sistemi: Cooler Master Sıvı Soğutma

Minidump dosyaları:
Çözüm bulamayan arkadaşlar için:
Yabancı forumlarda araştırdım ve çözüm olarak "Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri\Sistem Ayarları(Güç Tuşlarının ne yapacağını seçin gibi bir kısım var orası)" Kısmından "Kapatma Ayarları"'nın altındaki "Hızlı Başlatmayı Aç" sekmesinin yanındaki tik işaretini kaldırmamız gerektiğini söylüyorlar. Bu işlemden sonra tekrar aynı donma sorunu yaşanırsa buraya yazacağım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı