MSI R9 380 Isınma Problemi

Gönül

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar geçenlerde topladığım PC'imde ''MSI R9 380 2GB 256 bit'' ekran kartı kullandım. Ekran kartının yazılım üzerinde fan kontrolünün düzgün çalışmadığını zaten biliyorum. Ancak masaüstü yazılımında sıcaklık 60 65 derece görünüyor, ben fan takmak için kasayı açtığımda ekran kartının üst kısmındaki metal plakaya dokunduğumda aşırı sıcak olduğunu gördüm. Yani 5 saniye elinizi temas halinde tutmanız zor.
Oyun oynarken bakıyorum fanlar çalışıyor görünüyor ama anlayamadım. Zaten oyun oynarken bir süre sonra kapanıyor. Ne yapmak lazım acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bendede aynı kartın 4gb olan modelinden var. Ben kartı ilk takıp driver ları kurduğumda fanların dönmediği farkettim. Senin pc deki gibi benim pc de masaüstünde 60-65 derecelerde dolaşıyodu. Msi gaming application açık olduğunda karttaki fanların dönmediğini farkettim ve programı kaldırdım sadece msi afterburning üzerinden işlem yapınca sorunum çözüldü. Sende benim denediğimi bi dene istersen

@Sweet Leaf bey sanırım yazdıklarımı tam okumadınız. Ekranda yazan okadar ama ekran kartının üstüne elii koyduğumda 2 saniye bile tutamıyorum çünkü aşırı sıcak.
Yani orda yazan rakamın doğruluğundan şüpheliyim.

Elinizi koyduğunuzda yanması bence normal sonuçta 60-70 derece düşük bir sıcaklık değil.Birde dokunduğunuz yerin sıcaklığı ile çekirdek sıcaklığı farklıdır yazılımlarda çekirdek sıcaklığı gösterilir.
Örnek olarak şu videoyu atayım:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gördüğümüz üzere ortadaki parçalar 100 dereceye kadar ısınabiliyor kartlarda.

@Gönül aynı olay bende de var boştayken famlar hiç çalışmıyor 60 derece sıcaklık oyuna giriyorum bu sefer fanlar çalışmaya başlıyo yine 60 65 derece arası oluyo ama ekran kartının üstü çok sıcak

arkadaşlar bu yazılımdan mı kaynaklı acaba arada bende de 94 dereceyi görüyor oyunlarda fanlar mı dönmüyor o sırada acaba

Aynı kartın 4g olan modeli bende de var.Afterburner ı açına kartın sıcaklığı 40 a düşüyor kapatığım zaman hızlı bir şekikde 60 a çıkıyor.Kartın 60 dereceye cıkması tüm kasayı etkiliyor çünkü kasada sıcak hava birikiyor Afterburner şart!! :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı