MSI Radeon RX 5700 XT ekran kartı kapanıyor ve devre dışı kalıyor

Alper Kyr

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,

Bilgisayarımda ekran kartıyla ilgili bir problem yaşamaktayım. Bu konuda destek almak için size ulaşıyorum.

Yaklaşık 2-3 ay önce bilgisayarım düzenli olarak kendi kendine kapanmaya ve ekran kartı devre dışı kalmaya başladı. Aygıt Yöneticisi’nde, size ilettiğim görseldeki hata görünüyordu. Her seferinde AMD Software uygulamasını yeniden yüklemem gerekiyordu ve bu şekilde sorun geçici olarak çözülüyordu.

Sorun sık sık tekrar ettiği için bilgisayarımı teknik servise götürdüm. Ana kartın değişmesi gerektiği söylendi. Önceden MSI X570 anakart kullanıyordum, şu anda ise A520 anakart takılı. Bir süre problem yaşamadım ancak şu anda aynı sorun tekrar ediyor. Bilgisayar kendi kendine kapanıyor, açıldığında ekran kartı görünmüyor ve AMD uygulaması kaybolmuş oluyor.

Ayrıca belirtmek isterim ki aklınıza gelebilecek tüm çözüm yollarını denedim. Buna rağmen sorun devam etmektedir. Bunun yanında zaman zaman RAM’lerle de problem yaşıyorum. Bazen bilgisayar RAM’leri tanımıyor, tek RAM takıp ikinci RAM’i sonradan takarak sistemi açmak zorunda kalıyorum.

Bu noktada sizden iki konuda destek rica ediyorum:

1. Mevcut sorun için çözüm → Ürünü tamir için göndermem mümkün müdür, yoksa uzaktan çözüm sağlanabilir mi? (Ekran kartında fiziksel hasar yoktur.)
  2. Yeni donanım önerisi → Anakartım şu an sadece 2 RAM slotuna sahip. Bu nedenle bana uyumlu yeni RAM önerilerinizi ve ayrıca yeni bir ekran kartı tavsiyenizi rica ediyorum. Fiyat konusunda bir problemim yoktur.

Bilgisayarımın mevcut özellikleri şu şekildedir:

• Kasa: POWER BOOST X-59 RGB Tempered Glass USB 3.0 Mid Tower
  • SSD 1: XPG 256GB SPECTRIX S40G RGB PCIe Gen3x4 M.2 SSD (3500MB Okuma / 1200MB Yazma)
  • SSD 2: ADATA 480GB SU630 SATA 3.0 2.5" SSD (520MB Okuma / 450MB Yazma)
  • PSU: POWER BOOST 750W 80+ Gold Full Modüler 120mm Fanlı
  • RAM: THERMALTAKE 16GB (2x8GB) TOUGHRAM Z-ONE RGB 3600MHz CL18 DDR4 Dual Kit
  • Anakart (önceki): MSI MPG X570 GAMING PLUS 4400MHz(OC) DDR4 Soket AM4
  • Anakart (şu anki): A520
  • Monitör: GameBooster 27" GB-277GCF 165Hz 1ms 2xHDMI DP FHD Freesync Curved
  • İşlemci: AMD Ryzen 9 3900X 3.8GHz 64MB Önbellek 12 Çekirdek AM4 7nm
  • Ekran Kartı: MSI Radeon RX 5700 XT GAMING X 8GB GDDR6 256 Bit
  • Hoparlör: Logitech Z213 Multimedya

Desteğinizi rica ederim.

Saygılarımla,

Dosya Ekleri

• 2.jpg
    2.jpg
    111,3 KB · Görüntüleme: 13
  • 1.jpg
    1.jpg
    8 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleyen: Moderatör:
PSU'ya da ekran kartın sorunlu. Niye gül gibi anakarttan çöp bir anakarta geçtiniz anlamadım. Muhtemelen arıza ile alakası yok.

Acil olarak bilgisayarıma geri ihtiyacım vardı ve alınabileceğim en hızlı anakart buydu diğer arızalı denlen ana kartı halla saklıyorum belki de tamir ettirdigim yer bilerek böyle yaptı.

Alttaki konudaki adımları yap %99 ihtimalle çözülür.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı