MSI RTX 2060/2060S Ventus Coil Whine sorunu var mı?

Maalesef o da şans hocam. İsterseniz en kaliteli, en pahalı ürünü alın. Ama biraz şanslıysanız iki üründe de sıkıntı yaşamazsınız tahminim.
Benim PSU'm da Gigabyte G750H Gold bu arada. Bulabilirseniz, bir ara ben bayağı uyguna aldım, şu an Tier B listte sanırım.

Maalesef o da şans hocam. İsterseniz en kaliteli, en pahalı ürünü alın. Ama biraz şanslıysanız iki üründe de sıkıntı yaşamazsınız tahminim.
Yani, sistemi ben 60-75 FPS oynatması için alıyorum. Coil Whine olursa muhtemelen FPS'i monitörün Hz'sine göre sabitlerim, böylece seste azalmış olur diye umuyorum.
Benim PSU'm da Gigabyte G750H Gold bu arada. Bulabilirseniz, bir ara ben bayağı uyguna aldım, şu an Tier B listte sanırım.
Çoğu yerde stokta yok maalesef. İtopya'da da yok ama fiyatı 928 TL, ben 500-650 TL gibi bir fiyat ayırdım PSU'ya.

Ben 470 liraya almıştım hocam 3 ay önce. Piyasa gerçekten rezalet bir durumda. Sharkoon ya da High Power güzel PSU'lar yapıyor. Dediğiniz gibi FSP Hydro da çok iyidir fiyatına göre. Ekran kartına ne kadar vereceksiniz, belki alternatifini buluruz.

AMD ekran kartı almamayı tercih ediyorum. Ekran kartına ayırdığım bütçe 2700-3150 TL arası.

AMD ekran kartı almamayı tercih ediyorum. Ekran kartına ayırdığım bütçe 2700-3150 TL arası.
Ben de AMD önermiyorum hocam. Sadece o bütçede alternatif var mıdır diye düşündüm de ne yazık ki yok. 2. el düşünürseniz sarı site ve forumlarda 2060 Super Rog veya Gaming modellerine bir bakın isterseniz. Ventus eski XS serisine kıyasla fiyatına göre iyi bir model ama yine de soğutma sıkıntısı yaşatma ihtimali yüksek size. Alternatifiniz yoksa kasanızın havalandırmasını iyi ayarlayın derim. Önü meshse ve üstlerde de fan varsa yeterli bir soğutma sağlayabilir size.

Evet, mesh kasa alacağım hocam. Phanteks P300A düşünüyorum, önüne de Arctic P14 veya Akasa Viper S-Flow düşünüyorum 2 tane fan olarak. Üste egzoz fan düşünmüyorum.

Bütçenizi aşmayacaksa üste çift fan takılabilen bir kasa bakın derim. Çünkü P300A çok kaliteli olmasına rağmen dar ve üstte tek fan destekliyor. Hem bu durum havalandırmayı etkiler, hem de üste 240'lık radyatör bile takamazsınız, ileride sıvı soğutma alayım deseniz. Her ne kadar önemsenmese de parça ömrü açısından çok önemlidir kasa seçimi.
Seçtiğiniz fanlar çok iyi ama hiç bozmayın o tercihinizi.

Üste tek fan takarsam soğutma tarafında nasıl eksileri olur peki hocam? Şuan notebook kullanıyorum ben. 97-98, 100-103 gibi derecelere alışığım. %80 yükte kaç derece olabilir mesela RTX 2060/2060S Ventus GP OC?

Üste tek fan takarsam soğutma tarafında nasıl eksileri olur peki hocam? Şuan notebook kullanıyorum ben. 97-98, 100-103 gibi derecelere alışığım. %80 yükte kaç derece olabilir mesela RTX 2060/2060S Ventus GP OC?
Muazzam bir eksisi olmaz, daha geniş kasa ve bir fanla daha 3-4 derece diyeyim. Oynadığınız oyunlara, çözünürlüğe, kasa havalandırmanıza göre değişir ama şu kadarını diyeyim: Dediğiniz kalitedeki fanlar ve P300A içerisinde 70-75'te dolanır tahminim %80 yükte. Yük artarsa 78 diyeyim, 80'i o fanlarla görmez tahminim, dediğim koşulları da göz önünde bulundurursak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…