MSI RTX 2060 Ventus Overclock Yapma

Merhaba herkese.
Shadow of the Tomb Raider oyununu oynuyorum, ve Ultra ayarlarda oynamak istiyorum. Ekran kartım MSI RTX 2060 Ventus OC; işlemcim: Ryzen 5 2600; anakartım ise ASUS TUF B450M PLUS.
MSI Afterburner programında "Memory clock", "Core clock", "fan Speed", "temp limit" ve "Power limit" değerleri var. Temp limit ve Power limit birbirine bağlı şekilde artıyor normal değerlerde Power limit: 100, temp limit: 83 ( hiç o kadar artmadı ) Core clock ve Memory clock ise " +0 " değerinde.

Daha demin Power Limit'i 106'ya temp Limit'i ise 87'e çektim bununla beraber Core Clock'u +120, Memory Clock'u ise +450 değerine çektim, Shadow of the Tomb Raider'ı açıp, MSI Afterburner'da kaydete bastığım anda ekran kartının sesi ve fan hızı birden aşırı derece de arttı korkup sıfırladım hemen ve buraya koştum. Yaptığım değerler sıkıntılı mı kartıma göre? Doğrusu nedir? Ne kadar yükseltmeliyim değerleri.

Ek olarak bir sorum daha var aslında oyunun kasmaması gerekmez mi sistemime göre Benchmark testinde ortalama 67 minimum 51 FPS gördü ama oyundayken bazen küçük 1-2 saniyelik donmalar yaşıyorum. ( Oyunum orijinal değil, hıghest ayarlarda oynuyorum, RAM: 3600MHz 8 GB, güç kaynağı: FSP hexa 500W )

Desktop Screenshot 2020.04.07 - 15.16.36.66.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Overclock işi sabir gerektiriyor. Önce ayarları resetle oyuna gir oyundayken Memory clock ve Core Clock'u yavaşça arttır. Bu arada fanın hızlanması normal. Bunları arttırırken sıcaklık değerine dikkat etmen gerek kart 80 derecelere ulaşmasın 80 altı hangi OC ayarlarında çalışıyorsa o ayarlarda kalsın.

Korsan oyunlara destek veremiyoruz maalesef, Overclock olayına gelirsek MSI Afterburner'ın kendi OC Scanner özelliğini bir araştırın derim stabil değerleri deneme yanılma yöntemi ile program bulup sizin için uyguluyor.

Teşekkür ederim cevaplarınız için. Aslında bende korsan oynamak istemiyorum ama Shadow Of The Tomb Raider'dan emin olamadım satın alınır mı diye.
RTX 2060 için neden O.C yapasınız ki? Bunun yerine oyunun orjinal sürümünü kurmanız donma sorununu çözecektir. Belirttiğiniz kart 1080p için gayet yeterli.
Teşekkür ederim kasma sebebi korsan olmasıdır diye düşündüm ama beni korkuttu yine de içime su serptiniz sağ olun.
Aynı oyunda işlemcim 90 dereceyi görüyor 1 saat sonunda ama sonra hiç artmıyor sıcaklık belkide After Burner göstermiyordur. Stok fan kullanıyorum bu arada.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı