MSI RTX 2070 Super Coil Whine

Ekran kartınız MSI'ın hangi 2070S kartı? Tam modelini yazar mısınız?
MSI RTX 2070 SUPER GAMİNG X modeli hocam.
Fan sesini bastırıyorsa iade edip yenisini sipariş verin. İade ederken CW diye bildirmeyin 14 günü geçmediyse koşulsuz iade hakkınızı kullanın.
Geçmedi henüz 1 gün oldu.
Kardeşim niyeyse bütün CW bulunan kartlar sana denk gelmiş. Benim nacizane tavsiyem ilk olarak başka bir bilgisayarda idareten denemen. Sesi de doğru tespit etmen. Sessiz bir kasa/sistemde bu kartı deneyip emin ol. Başka sesler karışıyor olabilir. Öte yandan çıkan ses sadece Coil Whine'a işaret olmayabilir.
Aynen ya inanın kafayı yemek üzereyim. Sistemin bütün bileşenlerini ayırdım PSU'da hafif bir Coil Whine var fakat onu ayrı yere çektim cızırtı halen geliyor ekran kartından. 3 tane sıfır ekran kartında da aynı sorunla karşılaşmam ve şiddetin aynı olması beni de başka bir bileşenden mi acaba diye şüphelendiriyor. Önceki Coil Whine olan ekran kartını başka bir sistemde denedim ses aynı şekilde devame diyordu. İnanın Kayseri'de göstermediğim mühendis kalmadı. Diğer Coil Whine seslerini dinledim Youtube üzerinden birebir aynı onlar ile. Bunu iade etsem gene gelecek olan kartta da aynı sorun olacağını düşünüyorum. İşin içinden çıkamıyorum resmen şaka gibi..

Obsesif biriyim zaten. 3 tane ekran kartı değiştirdim durum gene aynı. Acaba her bilgisayarda var mıdır diye düşünmeden edemiyorum..
PSU da coil whine'ı tetikliyor olabilir. Yabancı forumlarda birçok konu var PSU değiştirip coil whine'dan kurtulan.
Bu arada coil whine, PSU'dan da geliyor olabilir.
Ekran kartından geldiğine eminseniz ve PSU artık eskimiş bir PSU ise değiştirmeyi deneyebilirsiniz, bir ihtimal işe yarayabilir, çözüm olmayabilir de.
Ekran kartlarında az-çok olan bir durum.

MSI RTX 2070 SUPER GAMİNG X modeli hocam.

Geçmedi henüz 1 gün oldu.

Aynen ya inanın kafayı yemek üzereyim. Sistemin bütün bileşenlerini ayırdım PSU'da hafif bir Coil Whine var fakat onu ayrı yere çektim cızırtı halen geliyor ekran kartından. 3 tane sıfır ekran kartında da aynı sorunla karşılaşmam ve şiddetin aynı olması beni de başka bir bileşenden mi acaba diye şüphelendiriyor. Önceki Coil Whine olan ekran kartını başka bir sistemde denedim ses aynı şekilde devame diyordu. İnanın Kayseri'de göstermediğim mühendis kalmadı. Diğer Coil Whine seslerini dinledim Youtube üzerinden birebir aynı onlar ile. Bunu iade etsem gene gelecek olan kartta da aynı sorun olacağını düşünüyorum. İşin içinden çıkamıyorum resmen şaka gibi..
Kasa fanıyla alakalı da olabilir belki. Sesi videoya alsanız güzel olur. Farklı bir PSU ile güç verip de denemeni tavsiye ederim.

Gaming X gayet kaliteli bir kart aslında. Sessiz ve serin çalışması lazım. Diğer bileşenlerden kaynaklanıyor olabilir bence de.

Şu linkte sizinle aynı kartta aynı sorunu yaşayan biri var. PSU dan bahsediyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

PSU'da coil whine'ı tetikliyor olabilir. Yabancı forumlarda birçok konu var PSU değiştirip coil whine'dan kurtulan.
Bu arada coil whine, PSU'dan da geliyor olabilir.
Ekran kartından geldiğine eminseniz ve PSU artık eskimiş bir PSU ise değiştirmeyi deneyebilirsiniz, bir ihtimal işe yarayabilir, çözüm olmayabilir de.
Ekran kartlarında az-çok olan bir durum.
Psu ColorMaster MB511 kasasının güç kaynağı. Coil whine durumu güç kaynağında da mevcut. Kasadan ayırdım tüm fanları durdurdum ekran kartından da ses geldiğine yüzde yüz eminim. Tek karışabilecek ses anakart olabilir. Ekran kartını bir tek anakarttan ayırıp test edemedim çünkü.
Kasa fanıyla alakalı da olabilir belki. Sesi videoya alsanız güzel olur. Farklı bir PSU ile güç verip de denemeni tavsiye ederim.
Akşam sesi videoya alırım. Tüm fanları durdurup denedim. Bütün olası ihtimalleri denedim. En kuvvetli ihtimal PSU'nun ekran kartını tetiklemesi. 3 tane sıfır kartta aynı sesi almam bana çok absürd geldi çünkü. PSU sıkıntılı diye düşünelim onu değiştirdim. Ekran kartı bir kere böyle yaptığı için bir daha Coil Whine sesinin gitmemesi gibi bir durum söz konusu olabilir mi? Umarım anlayabileceğiniz şekilde ifade edebilmişimdir.
Gaming X gayet kaliteli bir kart aslında. Sessiz ve serin çalışması lazım. Diğer bileşenlerden kaynaklanıyor olabilir bence de.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Diğer bileşenleri tek tek ayırdım test ettim. Ekran kartından yüzde yüz ses geilyor.

Mesela şu konuda PSU değişiminden sonra coil whine gitmiş, çok konu var böyle, ben olsam kaliteli bir psu alıp denerdim, sorun devam ederse yeni PSU'yu iade ederdim.

Rx590 kullanıyorum. Bir sorum var Coil Whine sürekli mi geliyor yoksa menülerde mi? Çünkü bende sadece fps'in yüksek olduğu yerlerde coil whine yapıyor. Ama her ekran kartında olur diye bir şey söyleyemeyiz. Bu Coil Whine ekran kartımın 4. ayında falan başladı önceden yoktu. 3 ekran kartında da var diyorsunuz ve sonradan da başlamamış taktığınız gibi Coil Whine varsa başka bir psu ile deneyin hatta tanıdığınız bir bilgisayarcı varsa ekran kartını tamamen farklı bir sisteme takıp da deneyin. 3 ekran kartının da geldiği gibi Coil Whine yapması pek normal gelmedi.

Bahsettiğiniz konuyu inceledim. Fakat yeterli ingilizceye sahip değilim. Kişinin videosunda gelen ses ile benim sesim çok benzer. PSU değiştirince vatandaşın sorunu çözülmüş mü peki?
Rx590 kullanıyorum. Bir sorum var Coil Whine sürekli mi geliyor yoksa menülerde mi? Çünkü bende sadece fps'in yüksek olduğu yerlerde coil whine yapıyor. Ama her ekran kartında olur diye bir şey söyleyemeyiz. Bu Coil Whine ekran kartımın 4. ayında falan başladı önceden yoktu. 3 ekran kartında da var diyorsunuz ve sonradan da başlamamış taktığınız gibi Coil Whine varsa başka bir psu ile deneyin hatta tanıdığınız bir bilgisayarcı varsa ekran kartını tamamen farklı bir sisteme takıp da deneyin. 3 ekran kartının da geldiği gibi Coil Whine yapması pek normal gelmedi.
Benim 4 ay önce kullandığım ekran kartım Sapphire rx590 idi. Ekran kartını 1 ay sorunsuz kullandım. Sonra ekran kartına yük binince Coil Whine sesi gelmeye başladı. Bende huylandım ve değiştirdim. Onun sonrasında 2 adet ekran kartı değiştirdim ve çok kaliteli markalar. İkisinde de takar takmaz aynı sorun oluştu..

Mesela şu konuda PSU değişiminden sonra coil whine gitmiş, çok konu var böyle, ben olsam kaliteli bir psu alıp denerdim, sorun devam ederse yeni PSU'yu iade ederdim.

PSU arayışı içerisine giriyorum. Önerebileceğiniz bir PSU var mıdır? Umarım sorun PSU'dur yoksa kafayı yiyeceğim.

Bahsettiğiniz konuyu inceledim. Fakat yeterli ingilizceye sahip değilim. Kişinin videosunda gelen ses ile benim sesim çok benzer. PSU değiştirince vatandaşın sorunu çözülmüş mü peki?
Sizin için çevireyim;
Problem PSU'nun sıcaklık modundan kaynaklanıyor. Yani 55 derece üstü çalışıyor falan olayı var ya ondan dolayıymış. Bu arkadaş da fan hızı sabit yapıp sorunu çözmüş ancak bu sorunun sizinkisiyle alakası yok.

Sizin için çevireyim;
Problem PSU'nun sıcaklık modundan kaynaklanıyor. Yani 55 derece üstü çalışıyor falan olayı var ya ondan dolayıymış. Bu arkadaş da fan hızı sabit yapıp sorunu çözmüş ancak bu sorunun sizinkisiyle alakası yok.
Çok teşekkür ederim. Fandan gelen sesi rahat ayırt edebiliyorum. PSU'nun Coil Whine durumu var hali hazırda. O çok rahatsız etmiyor. Ancak ekran kartındaki ses beni mahvediyor. Psu'nun coil whine durumu ve kalitesiz olması acaba ekran kartındaki sesi tetikliyor olabilir mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı