MSI RTX 2080 Sea Hawk X Termal pad kalınlığı nedir?

Minsnicterb

Megapat
MSI RTX 2080 Sea Hawk X ekran kartımı termal pedleri değiştirmek istiyorum ama ezilmiş ve kurumuş olduğu için emin olamadım. Kaç milim kalınlıkta almam gerekiyor fikriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI ile iletişime geçin, size büyük ihtimalle şemasını atarlar.

Şu an içini tekrar açtım internette bununla ilgili bir bilgi yok video çekip ölçümleri yapıp insanlarla paylaşacağım. En azından işe yarasın.

MSI Türkiye teknik servisi cevap vermeye tenezzül etmedi ben de MSI yurtdışına sordum oradan gelen cevap şu şekilde;

Uzunluk*Genişlik*Kalınlık
6*86*1mm
7,3*89*1mm
14*28,2*1mm
13,5*25,8*1mm
14*58,1*1mm
5*15*1mm
5*5*1mm
8,9*85*1mm

İleride başkasının işine yarar diye şu bilgileri de eklemek istiyorum ekran kartımın kendi termal pedlerine baktığımda hamur gibi ve yayılabilen bir yapıya sahip termal pedler vardı. Çiplerin üstüne gelen yerler beş milim kalınlığında taşan yerler ise 1.7 milim 1.5 milim kalınlığında. Servis bana bir milim kullanmamı tavsiye ediyor. Yani %50 sıkışabilecek şekilde kullanabileceğim. İnternetteki diğer araştırmalara baktığımda %30 %25 oranında sıkıştırmanın kabul edilebilir olduğunu söylüyorlar. Ayrıca hiç sıkıştırma olmazsa burunda olumsuz etkileyebileceğiini söylüyorlar tam tersi de geçerli fazla sıkıştırılırsa da bu sefer koymuş olduğunuz pedler çatlayabiliyor. Bu nedenle ped alırken kaliteli pedler almak gerekiyor ucuz pedleri kullanmaktansa hiç kullanmamak daha iyi. Bu konuda bir çok eksik olduğunu da fark ettim bununla ilgili bilgilendirici bir video yapmayı da planlıyorum. Uygulamayı yaptıktan sonra bunu sizlerle paylaşacağım.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…