MSI RTX 4070 Ti tek fan 4000 RPM'e kilitlendi

kaya.kry

Femtopat
Katılım
17 Aralık 2023
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba iyi sosyaller,

Birkaç ay önce MSI marka RTX 4070 Ti aldım. Kart özellikle oyunlara girdiğinde daha doğrusu sıcaklık değişip fanların dönmesi tetiklendiğinde, ortadaki fan yani fan1 %100 (hatta %110 çünkü 4000RPM'in üstüne çıkıyor) hıza kilitleniyor ve müdahale etmediğim sürece öyle kalıyor. Diğer iki fan gayet normal çalışıyor, kartın performansında da sorun yok. Komik olan taraf ise, bazen kasayı hareket ettirince veya elimle fanı durduğumda duruyor. 😅 bu arada kartı Vatan Bilgisayar'dan aldım ve garantisi devam ediyor.

Kartı sistemden ayrı aldım, biraz darboğaz sorunum olduğunu biliyorum. GPU ve PSU güncelledikten sonra temiz Windows kurulumu yapmadım. Revo Uninstaller ile eski sürücüleri sildim temiz sürücü yükledim. Format çözüm olur mu bilmiyorum, sorunun donanımsal olduğunu düşünüyorum. Başka sistemde denemem gerek sanırım ya da servis.

Sistemim:

Ryzen 7 3700X.
16 GB RAM.
MSI B550M Pro mini ATX.
Cooler Master MWE V2 750W.

Aşağı gpu-z ekran görüntüsünü bırakıyorum. Görsel alındığında kart sıcaklığından anlayacağınız üzere sistem boşta..
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    29,6 KB · Görüntüleme: 901
Son düzenleme:
Hocam benzer bir durumu bende daha önce yaşamıştım. Kartın fanlarından biri çalışmadığında diğer fanı %100'e çekiyordu. Yüksek ihtimal kartın fan kablosunda temassızlık vardır. Garantisi devam ediyorsa servise gönderin.
 

Geri
Yukarı