MSI RTX 4080 ve Gigabyte M32UC bağlantısı nasıl yapılır?

SaTHEcK

Centipat
Daha fazla  
Monitör
Gigabyte M32UC
Merhaba,
Yeni sistem topladım MSI 4080 Gaming ve monitör olarak da Gigabyte M32UC aldım. Monitörü kutudan çıkan DP 1.4 kablo ile bağladığımda, PC açılırken anakart(MSI X670E Tomahawk) logo görüntüsünden sonra ekran kararıyor, arka planda Windows açılmasına rağmen görüntü gelmiyor, daha sonra inputu HDMI seçersem birkaç sn sonra HDMI göremediği için DP bağlı inputa geri geçip monitör görüntü vermeye başıyor ve sorunsuz çalışıyor gibi (4K 160Hz HDR400 G-Sync).

Her seferinde monitörün tuşuna basmak sıkıcı olacağından monitörün kutusundan çıkan HDMI kablosuyla bağladım, onda böyle bir sorun olmuyor. Ayarlarım 4K 160Hz OC HDR G-Sync şeklinde ve NVIDIA denetiminde de öyle görünüyor.

Şimdi sorum şu; bu, HDMI kablosu monitörü bu ayarlarda düzgünce çalıştırıyor anlamına mı geliyor? Yoksa bilmediğim bir yerlerden kayıp mı yaşıyorum? Kayıplar yaşıyorsam DP kablosuyla yaşadığım sorunun çözümü var mıdır?

monitörün ayarlarından bağlantı seçeneğini bir kere seçtiğinde hep o seçili kalmıyor mu?

ek olarak sorun giderildiğinde monitörle ilgili yorumlarınızı da paylaşırsanız sevinirim hocam

monitörün ayarlarından bağlantı seçeneğini bir kere seçtiğinde hep o seçili kalmıyor mu?

ek olarak sorun giderildiğinde monitörle ilgili yorumlarınızı da paylaşırsanız sevinirim hocam
dp seçiliydi ve hep dp olarak kalıyor ya da tam tersi hdmi için. Ama DP ile bağlıyken pc ilk açılışta karanlık ekranda kalıyor dediğim gibi. Daha sonra ayarından hdmi girişini seçiyorum diyelim, monitör hdmi girişi arıyor heralde 1-2 sn bulamayınca dp yi görüp tekrar dpye geçince görüntüyü ancak o zaman veriyor. Hdmi ile bağlıyken sorun olmuyor pc normal bir şekilde açılıyor. DP ile bağlıyken neden böyle bir şey yapıyordur acaba. Yabancı forumlarda da benzerini yaşayan olmuş ama çözüm önerisi göremedim hiç. Bu akşam başka bir DP kablosu ile deniycem acaba sorun kablo kaynaklı mı diye. Esasen hdmi ile kullanmaya devam etmeli miyim yoksa bir şeyleri kaçırıyor muyumdur diye şüphelerim var.

Daha önce 27" 75hz 1080p LG monitör kullanıyordum, ondan buna geçince aradaki fark muhteşem oldu. O yüzden tarafsız bir yorum yapamam gibi. Ama almadan önce araştırmalarıma göre f/p açısından en iyi ürün bu sanırım diyerek aldım.

Vallahi yaşadığın sorunla alakalı bir çözüm önerisi gelmiyor aklıma kablo kaynaklı olduğunu düşünmüyorum, monitörün yazılım güncellemesini kontrol et belki ondan olabilir, Samsung monitörlerde bu sorun framware yazılım güncellemesiyle çözüldüğünü okumuştum, kablo almadan buna bir bak istersen.

1080'den geçince fark tabii çok olur :) umarım sorunu çözersin hocam.

Merhaba,
Yeni sistem topladım MSI 4080 Gaming ve monitör olarak da Gigabyte M32UC aldım. Monitörü kutudan çıkan DP 1.4 kablo ile bağladığımda, PC açılırken anakart(MSI X670E Tomahawk) logo görüntüsünden sonra ekran kararıyor, arka planda Windows açılmasına rağmen görüntü gelmiyor, daha sonra inputu HDMI seçersem birkaç sn sonra HDMI göremediği için DP bağlı inputa geri geçip monitör görüntü vermeye başıyor ve sorunsuz çalışıyor gibi (4K 160Hz HDR400 G-Sync).

Her seferinde monitörün tuşuna basmak sıkıcı olacağından monitörün kutusundan çıkan HDMI kablosuyla bağladım, onda böyle bir sorun olmuyor. Ayarlarım 4K 160Hz OC HDR G-Sync şeklinde ve NVIDIA denetiminde de öyle görünüyor.

Şimdi sorum şu; bu, HDMI kablosu monitörü bu ayarlarda düzgünce çalıştırıyor anlamına mı geliyor? Yoksa bilmediğim bir yerlerden kayıp mı yaşıyorum? Kayıplar yaşıyorsam DP kablosuyla yaşadığım sorunun çözümü var mıdır?

Hocam hayırlı olsun monitör nasıl siyah gölgelenme ghosting ne ölçüde oyunlarda

Hocam hayırlı olsun monitör nasıl siyah gölgelenme ghosting ne ölçüde oyunlarda
Monitörden çok memnunum, gözüme çarpan rahatsız edici bir şey yok. Açıkçası öyle şeyleri gözüm seçmiyor mu yoksa, bilmiyorum. Sadece OC özelliği inaktif oldu, o yüzden 144hz kullanıyorum. Neden inaktif oldu anlamadım tekrar aktif edemedim de.

Merhaba,

Sorunu çözebildiniz mi? Aynı sorun bende de var. RTX 4070 ile kutu içeriğinden çıkan DP kablosu ile bağlı. Bilgisayar ilk açıldığında yapıyor. Monitör menüsünden HDMI seçip onayladığımda DisplayPort'u tanıyıp görüntü geliyor. Restart'tan sonra bir problem yaşanmıyor. Sadece ilk açıldığında tanımıyor. Son güncel Firmware'i kurup denedim. Sorun aynı.

Sorunu çözebildiniz mi? Aynı sorun bende de var. RTX 4070 ile kutu içeriğinden çıkan DP kablosu ile bağlı. Bilgisayar ilk açıldığında yapıyor. Monitör menüsünden HDMI seçip onayladığımda DisplayPort'u tanıyıp görüntü geliyor. Restart'tan sonra bir problem yaşanmıyor. Sadece ilk açıldığında tanımıyor. Son güncel Firmware'i kurup denedim. Sorun aynı.
Hdmi kablosu ile kullanıyorum, sorun yok o şekilde.

Monitörün oc özelliği vardı, 144hz'den 165hz ye çıkartıyhordu. o butonum gri oldu seçemiyorum. ancak bu hdmi kablosunu taktığımda 165hz veriyordu. Bilmiyorum ki bağlantılı bir problem midir.

Ancak genel olarak hdmi 2.1 kablosu ile sorun yaşamazsınız, 4k çalıştırıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı