Elektronik MSI RTX 5090 Vanguard SoC 132.999TL 9 taksit imkanı

Cidden merak ediyorum kim ne yapar 5090 ile, ciddi anlamda işi için bu seviyede karta ihtiyacı olan kişi sayısıds çok fazla değil, hem iş için alacak adam bunu almaz Nvida Tesla, NVİDA PNY RTX 6000 ADA vb... gibi kartları alır, hangi oyuncu hangi oyunda 5090 kullanma gereği duyuyor hakikaten merak ediyorum.

Cidden merak ediyorum kim ne yapar 5090 ile, ciddi anlamda işi için bu seviyede karta ihtiyacı olan kişi sayısıds çok fazla değil, hem iş için alacak adam bunu almaz Nvida Tesla, NVİDA PNY RTX 6000 ADA vb... gibi kartları alır, hangi oyuncu hangi oyunda 5090 kullanma gereği duyuyor hakikaten merak ediyorum.
4K, RT ve maksimum grafikler için sanırım ihtiyaç duyuyorlardır anca. DLSS ve Framegen'i filan kullanmak istemeyen biri anca RTX 5090 ile 60FPS alabilir. Belli oyunlarda.
Birde monitör Hz'sini geçmek isteyen veya her nesilde olduğu gibi "Son model alayım, 5-6 yıl kullanırım." kafasında olanlar filan vardır. 1080Ti kadar tatmin edici değil tabi hiçbir nesil bu konuda bence.

Son düzenleme:
4K, RT ve maksimum grafikler için sanırım ihtiyaç duyuyorlardır anca. DLSS ve Framegen'i filan kullanmak istemeyen biri anca RTX 5090 ile 60FPS alabilir. Belli oyunlarda.
Bir de monitör Hz'sini geçmek isteyen veya her nesilde olduğu gibi (son model alayım, 5-6 yıl kullanırım." kafasında olanlar filan vardır. 1080 Ti kadar tatmin edici değil tabii hiçbir nesil bu konuda bence.

1080 Ti efsane kasa Honda Civic gibi eşi benzeri olmayacak :D

Birde monitör Hz'sini geçmek isteyen veya her nesilde olduğu gibi (Son model alayım, 5-6 yıl kullanırım." kafasında olanlar filan vardır. 1080Ti kadar tatmin edici değil tabi hiçbir nesil bu konuda bence.
1080ti ayrı bi başyapıt, Nvida yanlışlıkla yaptı galiba onu o zaman 🫠

1080ti ayrı bi başyapıt, Nvida yanlışlıkla yaptı galiba onu o zaman 🫠
Ozamanlar malum AI, RT gibi teknolojiler olmadığı için NVIDIA'da şuanki AMD kafasında takılıyordu. Birde işin şuankine nazaran pazar fiyatı ve maliyetleri var. Şuana nazaran birde ozamanların son nesil kartları şimdikilerden daha zayıf kalıyor diğer kartlara nazaran.

Fark ettim ki:
780Ti = 970
980Ti = 1070
1080Ti = 2070
2080Ti = 3070
3090 = 4070S
4090 = 5080
Seviyesinde.

Git gide son seviye kartlar ile ortaüst segment arası açılıyor. Zamanında şuanki kafa ile GTX 1090 yapılsaydı sanırım oda çok fahiş olurdu.

76k maaş alıyorum.. kaç aydır 9070xt 30k altına düşmesini bekliyorum.. önümüzdeki 3 ay içinde düşerse yine alamayacağım elim sıkışık..
Ekonomik durumunuzu bilmiyorum ama rahat da sıkışık da olsa durumunuz harcamaya dair doğru mentalite bu zaten. 1. dünya ülkelerinde 3-4K dolar aylık maaş alan insanlar 300 dolarlık kartın bile indirime girmesini bekleyebiliyor. Biz kazık yemeye, maaşımızın 10 katı eşyalara kredi çekmeye çok alıştık ekonomi sağolsun.

Rtx 6000 ADA dediğiniz kart TR şartlarında 350k. İş için alacak adam, bu kart işini görüyorsa niye 200k fazla versin hocam?

Oyun için tabikide kesinlikle mantıklı olmayan bir kart 5090, ama birçok iş için halihazırda 4090 almamış olanlar için şuan açık ara tek tercih.

3 tane 4k monitörüm var. Sence hangi enkran kartı bunları besler ?

3 tane 4k monitörüm var. Sence hangi enkran kartı bunları besler ?
Hepsinde aynanda GPU odaklı birşey yapmazsanız doğrusu pek birşey ifade etmiyor GPU için 3 tane olmasının. Gündelik kullanımda zaten GTX 1050Ti gibi kartlarda besler.
Ekran kartı çoklu ekranı ve 4K'yı desteklesin yeterli yani.

Asıl şov, 3 ekranda da 4K oyun açtığınız zaman başlar yada 11520x2160P'de bir oyun açtığınızda.

Hepsinde aynanda GPU odaklı birşey yapmazsanız doğrusu pek birşey ifade etmiyor GPU için 3 tane olmasının. Gündelik kullanımda zaten GTX 1050Ti gibi kartlarda besler.
Ekran kartı çoklu ekranı ve 4K'yı desteklesin yeterli yani.

Asıl şov, 3 ekranda da 4K oyun açtığınız zaman başlar yada 11520x2160P'de bir oyun açtığınızda.
Zaten amacım senkron bir şekilde oyun oynayabilmekte ve bunu 5090'dan başka bir monitör yapamaz. Zaten şuanda 7900xtx kullanıyorum. Hepsini aynı anda kullanmadığımda kartım da yetiyor bana.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı