MSI RX 470 Tek Fan Dönmeme Sorunu

crazy1892

Hectopat
Daha fazla  
MSI RX 470 gaming x 4GB ekran kartımın tek fanı dönmüyor. Cooleer boost yapsamda tek fan tam devirde dönüyor diğeri dönmüyor. Dönmeyen fana 1 defa elimle yardımcı oldum döndü. Kartı alalı 1 ay bile olmadı. İnternetten izlediğim kadarıyla çoğu kişide var bu olay. Merak ettiğim bunun bi problem olduğumu yoksa normal bişey mi ?

İşlemci: pentium g4560
RAM: hyperx 8 GB 2133 tek slot
Anakart: MSI h110m pro vd
Güç kaynağı: corsair vs450
2 adet HDD 1 adet DVD-ROM var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer vurdurma yöntemiyle çalışıyorsa iyice temizlemeni öneriyorum. Belki araya kırıntı falan girmiştir. Yada kıl falan dolanmış olabilir.
Bir ihtimal PSU da yetersiz olabilir. İstersen MSI Afterburner'ı da kurcala biraz.

PSU'nun yetersiz olacağını sanmıyorum. Zira RX 470 çok güç tüketen bir kart değil. Hiç kurcalama. Servise gönder, değişim talep et.

Gaming X serisi fanları birbirinden ayrı çalışıyor diye biliyorum. İhtiyaç olmayınca biri duruyor.

Hayır öyle değil hocam bende de var aynı kart. Amazon'dan aldım ben. Birbirinden ayrı çalışmıyor, iki fan farklı yönlerde dönüyor soğutmayı artırmak ve sesi azaltmak için.

Ayrıca ayarlarla oynanmaz ise 60 dereceye çıkana kadar fanlar çalışmaz çünkü kart buna göre tasarlanmış. 60 derece olunca fanlar devreye giriyor.

Eğer vurdurma yöntemiyle çalışıyorsa iyice temizlemeni öneriyorum. Belki araya kırıntı falan girmiştir. Yada kıl falan dolanmış olabilir.
Bir ihtimal PSU da yetersiz olabilir. İstersen MSI Afterburner'ı da kurcala biraz.
Daha yeni aldım aslında bişey girme ihtimali yok kartı taktım kapattım kasayı ama denerim teşekkürler.

PSU'nun yetersiz olacağını sanmıyorum. Zira RX 470 çok güç tüketen bir kart değil. Hiç kurcalama. Servise gönder, değişim talep et.
Bende psu'nun yetersiz olduğunu sanmıyorum çünkü gtx 1060 lı sistem toplandı bu psu ile. Kartı hepsiburadan aldım kartı oraya mı göndermeliyim yoksa direkt msi servisi var mı acaba ? Pek bir bilgim yokta.

Yok öyle bir özellik. Birebir aynı kartı kullanıyorum.
Kardeşim araştırmadan bilmeden hiçbir konuya yorum yapmıyorum. " indepented fan conrol" diye bir olay var fanların birbirinden ayrı olarak çalışmasını sağlıyor ancak tek fanın durma olayı yokmuş arkadaşımızın durumunda olan birçok kişi mevcut aşağıda videoda olduğu gibi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Adam dönmeyen fanı dürtünce fanlar normal hızına geri geliyor.
Bu videodaki arkadaşta aynı durumdan şikayetçi yorumları inceledim biraz adam diyorki birinde millet bu fan teknolojisi sanıp üstünde durmuyor ama tek fan dönmeyince diğer fan ekran kartına zarar gelmesin diye son hızda dönüyor. Burada bir hata söz konusu zaten garantiye yollanması lazım. Yorumların birinde "Bearing cream" ile sorunu çözen biri var ama garanti mevcutsa hiç uğraşma derim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim araştırmadan bilmeden hiçbir konuya yorum yapmıyorum. " indepented fan conrol" diye bir olay var fanların birbirinden ayrı olarak çalışmasını sağlıyor ancak tek fanın durma olayı yokmuş arkadaşımızın durumunda olan birçok kişi mevcut aşağıda videoda olduğu gibi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Adam dönmeyen fanı dürtünce fanlar normal hızına geri geliyor.
Bu videodaki arkadaşta aynı durumdan şikayetçi yorumları inceledim biraz adam diyorki birinde millet bu fan teknolojisi sanıp üstünde durmuyor ama tek fan dönmeyince diğer fan ekran kartına zarar gelmesin diye son hızda dönüyor. Burada bir hata söz konusu zaten garantiye yollanması lazım. Yorumların birinde "Bearing cream" ile sorunu çözen biri var ama garanti mevcutsa hiç uğraşma derim.

Verdiğin bilgiler için teşekkürler en iyisi garantiye yollamak olucak sanırım. Ancak hepsiburadan aldım onlara göndermek yerine direkt servise göndermek istiyorum böyle bi seçeneğim var mı acaba ?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı