Bende de Sapphire RX 480 NITRO+ 4 GB var. Çeşitli markalara ait RX 580 4 GB BİOS'ları denedim ama hiçbiri çalışmadı. Sanırım, bellek marka/model farklılığından olsa gerek. Bendeki kartın bellekleri Samsung. Henüz Sapphire RX 580 4 GB BİOS'u bulamadım.Heh şimdi olduKonu RX480 olunca akla RX 480 geliyor. Güzel değerler bence bu değerlerin üzerinede çıkabilirsiniz. +25 power limit artırımı yaparsanız çok daha stabil olur.
Kullandığınız marka ve modele uygun BIOS kullanmanız daha sağlıklı olacaktır.Bende de Sapphire RX 480 NITRO+ 4 GB var. Çeşitli markalara ait RX 580 4 GB BİOS'ları denedim ama hiçbiri çalışmadı. Sanırım, bellek marka/model farklılığından olsa gerek. Bendeki kartın bellekleri Samsung. Henüz Sapphire RX 580 4 GB BİOS'u bulamadım.
Techpowerup sitesinden takip ediyorum BİOS paylaşımlarını. BİOS yüklenirse, deneyip sonucu buradan paylaşacağım.Kullandığınız marka ve modele uygun bios kullanmanız daha sağlıklı olacaktır.
Performans kaybı olduğuna dair şöyle bir test videosu gördüm. Paylaşayım..
Dediğinizi uygulamaya çalıştım hata veriyordu flaslarken sorunu çözdüm yönetici olarak çalıştırınca düzeldi ben önermiyorum update etmeyi kart bir süre sonra saçmalıyor resmen... İlk başlar çok iyiydi baya bi kullandım şuan orjinaline dönüş yaptım.Merhaba bu bios modunu yapmayın, yapacaksanızda elinizde en azından çift ekran kartlık bir anakart ve ekstradan bir ekran kartı olsun , yada anakartınızda onborad ekran kartı olsun o da yoksa pci ekran kartı olsun. Bu bios frekansı 1393 e çıkarıyor normalde kart 1303 ile çalışıyor ve bunu yaparken gpu voltage ını 100mv artırarak 1055mv ten 1155-66mv lere çıkarıyor. Ben modu yaptım görünürde hiç sorun yoktu ama sonrasında daha ilk oyunda (hitman) gpu kullanımı sadece %70 teyken coil whine sesi duydum normalde hiç yoktu , hemen orijinal biosa döneyim dedim atiflash read error verdi aldırmadım tekrar denedim sonra güncelleme sırasında yarıda ekran gitti ve kart brick oldu (kart çalışmıyor fanlar dönüyor ama görüntü yok). Anakartımda onboard grafik yok pcı ekran kartıda yoktu, ama çift ekran kartı slotu var. Eski hd7870 i kuttusundan çıkardım 600 watlık psu ya hem rx480 i hemde hd7870 i aynı anda bağlamak zorunda kaldım(molex to 6pin ekran kartı kablosunu heralde 6. bilgisayarcıda buldum) , ikinci slota rx480 i bağlayabilmek için fanları ve üst plastiği söktüm ucu ucuna sığdırdım ( harddisklerin olduğu yere denk geldi). Safe modda tüm sürücüleri temizledim sorasında windowsta hd7870 ten görüntü alabiliyorken rx480 e orijinal biosu yükledim ve artık çalışıyor. Bazı anakartlar iki ekran kartı slotu olsada takılan ekran kartlarından biri brick olduysa çalışmıyor bunu atlatmanın yöntemide ekran kartının backplate ini söküp arkada bios read only flag için kısadevre yaptırmak ve bu şekilde anakartı çalıştırmak , backplate i sökmek te kolay iş değil ve kısadevre riskli. Uzun lafın kısası tehlikeli bir iş , modu yapanlar orjinale dönmek istediklerinde atiflashtan hata alırsa yukarıda belirttiğim durum için hazırlıklı olsunlar. Bu arada anakartım asus b350 prime plus 0609 bios yüklü ve 1. slotta çalışan bir ekran kartı varsa ikinci slotta brick kart olsa bile çalıştırıyor, her anakart böyle değil.
Evet bu bios orijinal bios bunu yükleyebilirsiniz. Ben de buna geri döndüm ama dönerken kart brick oldu sonra tekrar bunu yükledim.
O sizin kartınızda olan bir ağrızadan meydana geliyor olmasın.Dediğinizi uygulamaya çalıştım hata veriyordu flaslarken sorunu çözdüm yönetici olarak çalıştırınca düzeldi ben önermiyorum update etmeyi kart bir süre sonra saçmalıyor resmen... İlk başlar çok iyiydi baya bi kullandım şuan orjinaline dönüş yaptım.
Kartta sorun yok uzun kullanımdan dolayı gördüm DirectX hatası verip oyundan atıyor sürekli olmasa da baya bir yaptı ısınması 70 dereceyi geçti ilk zamanlar max 60'di şuan RX 480 BIOS'unda 56 57 derece max görüyorum. Yük altında tabi bunlar görüntü vermeyi kestigi de oluyordu ara sıra yani sapıtıyor tabirim bunlardan dolayıO sizin kartınızda olan bir ağrızadan meydana geliyor olmasın.
Kart saçmalıyor derken açıklar mısın ne gibi bir problem acaba ?
GPU haliyle normal frekanslarında çalışmıyor bu yüzden +25 power limit uygulayıp ihtiyaç duyduğu zaman fazla voltaj çekmesini sağlayabilirsiniz. Uzun kullanımlardaki sorunu ortadan kaldıracaktır. Eğer sorun düzelmez ise GPU'nuzun silikon kalitesi iyi değil demektir.Kartta sorun yok uzun kullanımdan dolayı gördüm directx hatası verip oyundan atıyor sürekli olmasa da baya bir yaptı ısınması 70dereceyi geçti ilk zamanlar max 60di şuan rx 480 biosunda 56 57 derece max görüyorum yük altında tabi bunlar görüntü vermeyi kestigide oluyordu ara sıra yani sapıtıyor tabirim bunlardan dolayı
Dediğiniz akla yatıyor ve mantıklı ancak kendisi zaten 165 Watt güç tüketimi yapıyordu. RX 480 de 150'yi bulmadı.GPU haliyle normal frekanslarında çalışmıyor bu yüzden +25 power limit uygulayıp ihtiyaç duyduğu zaman fazla voltaj çekmesini sağlayabilirsiniz. Uzun kullanımlardaki sorunu ortadan kaldıracaktır. Eğer sorun düzelmez ise GPU'nuzun silikon kalitesi iyi değil demektir.
OC ve güç değerleriyle oynayınca ince ince ayar yapsam dahil görüntü vermeyi kesiyordu.Dediğiniz akla yatıyor ve mantıklı ancak kendisi zaten 165 watt güç tüketimi yapıyordu rx 480de 150yi bulmadı