MSI RX 560 Aero ITX vs MSI GTX 1050 Ti 4GB OC

gkhnycl51

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar AMD Ryzen 1500X ile bir sistem topluyorum.
Alacağım monitör;
Ekran kartı olarak 2 seçenek arasında kaldım;
GTX 1050 Ti şüphesiz daha çok performans verecek fakat FreeSync'ten taviz vermiş olacağım.
RX 560 tarafında ise FreeSync desteği var performanstan biraz ödün vereceğiz fakat hesaplı bir ekran kartı.
İkisinin de maliyetini karşılayabilirim fakat GTX 1050 Ti aldığımda alacağım performans vereceğim para ve FreeSync'ten vazgeçmeme değer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcin yüksek bir işlemci. İleride yeni AMD ekran kartlarından alırsan Freesync monitör masrafı yapmamış olursun. :D

Şimdilik ekran kartını GTX 1050Ti al, monitörü de AMD Freesync destekli al.

Freesync monitör Nvidia ekran kartında çalışmaz diye birşey yok yani.

Ayrıca işlemciyi 1500X yerine 1400 yapmanı tavsiye ederim. XFR için fazladan para vermeye değmez. En fazla +200 MHz hız aşırtma yapıyor. Bütün Ryzen modellerinde çarpan kilidi zaten açık.

Ayrıca Vatan'dan almanı da tavsiye etmem. Pahalı orası.
İnternetten kendin topla. İnan zor değil toplaması. :)
Site olarak Sinerji ve İncehesap'ı tavsiye ederim.

AOC G2260VWQ6 21.5" 1920x1080 1ms 75Hz (Analog+HDMI+Display) Full HD FreeSync Gaming (Oyuncu) Monitör - incehesap.com

İşlemcin yüksek bir işlemci. İleride yeni AMD ekran kartlarından alırsan Freesync monitör masrafı yapmamış olursun. :D

Şimdilik ekran kartını GTX 1050Ti al, monitörü de AMD Freesync destekli al.

Freesync monitör Nvidia ekran kartında çalışmaz diye birşey yok yani.

Ayrıca işlemciyi 1500X yerine 1400 yapmanı tavsiye ederim. XFR için fazladan para vermeye değmez. En fazla +200 MHz hız aşırtma yapıyor. Bütün Ryzen modellerinde çarpan kilidi zaten açık.

Ayrıca Vatan'dan almanı da tavsiye etmem. Pahalı orası.
İnternetten kendin topla. İnan zor değil toplaması. :)
Site olarak Sinerji ve İncehesap'ı tavsiye ederim.

AOC G2260VWQ6 21.5" 1920x1080 1ms 75Hz (Analog+HDMI+Display) Full HD FreeSync Gaming (Oyuncu) Monitör - incehesap.com

Evet diğer e-alışveriş sitelerinden biraz pahalı fakat garanti ve güvenilirlik açısından Vatan'ı seçtim. Bir de Niğde'de yaşıyorum ben elimle tutup gözümle görüp toplayabileceğim tek Vatan var burada maalesef :(

Render da yapmayı düşünüyorum 1500x gereksiz mi sence?

Evet diğer e-alışveriş sitelerinden biraz pahalı fakat garanti ve güvenilirlik açısından Vatan'ı seçtim. Bir de Niğde'de yaşıyorum ben elimle tutup gözümle görüp toplayabileceğim tek Vatan var burada maalesef :(

Render da yapmayı düşünüyorum 1500x gereksiz mi sence?

Dostum X ibareli AMD işlemci modellerini K ibareli Intel işlemci modelleriyle karıştırma. AMD Ryzen modellerindeki X ibaresi AMD'ye özgü XFR teknolojisinin işlemcide yer aldığını belirtir. XFR, soğutma kalitene bağlı olarak işlemcinin otomatik olarak hız aşırtma yapması demektir. Fakat bu XFR güvenlik nedeniyle pek fazla gaza basmıyor. En fazla +200 MHz daha basıyor gaza. Intel'deki Turbo Boost'un biraz daha süslenmiş hâli yani. :D Tamamen pazarlama taktiği anlayacağın.

AMD Ryzen ailesinde tüm işlemcilerin çarpan kilidi açıktır. Yani Intel'deki gibi çarpan kilidi açık model almak için K ibareli model almak zorunda değilsin yani. Hız aşırtma için B350 veya X370 yonga kümesine sahip anakart alsan yeterli. Birden fazla ekran kartı kullanmayacaksan (SLI, Crossfire yapmayacaksan) X370 almanın hiçbir anlamı yok zaten. :)

Render süresini kısa tutmak için yüksek frekanslı RAM'ler, SSD ve iyi bir ekran kartı almalısın.

Elinle elleyince sorun çıkmayacağı anlamına gelmiyor. Internet siteleri de sonuçta kayıtlı iş yapıyorlar. Mağdur olmazsın yani. Nereden aldığına dikkat et yeter. Üçkağıtçı her yerde üçkağıtçı. İster dükkanda, ister internette. Ki Vatan bilgisayar gerçekten fiyatları şişiriyor. Yani korku uğruna daha fazla para vermek daha korkutucu bence. :D

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı