MSI RX 5600XT Mech Ekran Kartı Watman Hatası

Merhabalar, çok büyük araştırmalarım sonucu bu ekran kartını aldım.
Önceden biliyordum yazılım sorunları olduğunu ama son dönemde düzeldi diye mesajlar gördüğüm için GTX 1660 Super almaktan vazgeçmiştim.
Sanırım vazgeçtiğime pişman oldum, oyun oynarken bir anda kitleniyor hoparlörden kitlenme sesi geliyor açıkçası korkutuyor.
Otomatik reset atıyor sağ da AMD Bildirimi ayarlarınız sıfırlandı Watman tarzı bir şey yazıyor sanırım Watman hatası oluyor bu,
Bu sorunu nasıl çözeriz işlemcim; R5 3600X monitöre bütçem yetmedi şu an aparat ile eski monitörümle kullanıyorum onla alakalı olabilir mi?
Değerli kelamlarınızı bekliyorum.

Güncelleme bekleyeceksin, bende de Gaming X var, bir önceki driver da her oyunda wattman alır reset atardı pc şimdi bir nebze de olsa düzeldi. Ama hala var.

Not: DDU ile sürücü kaldır filan diyenleri artık dinlemeyin deneyimlerime dayanarak söylüyorum 2 AMD kartı eskittim tek çözüm driverı tutturmak, DDU size zaman kaybettirmekten başka bir işe yaramıyor bu konuda.

İfadeler: VU7
Kaç ay oldu bu kart çıkalı neden hala çözülemiyor?
Güvendik aldık sıkıntı yok diyen insanların kelamına güvenip her yazılanı güvenmicen demek ki.
Yeni güncelleme ile çözülse bir daha hiç driver yüklemicem mi sonraki driver da gene bozarlar ayarları gene hata alırız.

Muhtemelen yazılanlar arasında AMD almanın bir kumar olduğunu ancak sorunların büyük bir bölümünün çözüldüğünü yazanlar da olmuştur. Bende RX 5600 XT kullanıyordum ve sistemin kendi kendine reset atmasından dolayı şuan servise verdim. Malesef bu kartların hala stabil olmayanı var. Onlarda bizim gibi şanslılara denk gelmiş.

Hiç sorma paraya kıyıp MSI aldım bide yani
en alt katman olan XFX alsam belki bir şey olmazdı.
Sizde daha mı büyük sıkıntı vardı daha mı çok belli ediyordu kendini?
bende kafasına ne zaman eserse oyuna girdiğimde çakıyor 1 reset
soğuk terler atıyorum acaba sistemmi yandı diye görüntü gelince rahatlıyorum...

Benim bu kartı almamın en büyük sebebi bu site sahiplerinden olan Ali Güngör ve Recep Baltaş'ın inceleme videosuydu. Hahahah güzel kart ama övmeyin be abi, wattmanı da var diyin bari.

Ben de benzer şekilde WattMan hatası alıyordum. Driver değişince problem kalmadı fakat ağzımın tadı bir kere kaçtı. Biraz araştırdım ve AMD'nin kendi temiz kurulum aracı ile driver güncelledim. Buna rağmen aynı hatayı aldığım oldu. GPU sıcaklığı 60 iken alıyordum bu arada, bu hata ısınan kart hatası değil. GPU frekansını düşürmek de çözüm olmayabiliyor, denedim. MSI Afterburner ile uygun bir frekans, voltaj değeri ile ayar yaparak kullanırsanız problem çözülebilir, bende çözüldü, garanti değil tabii. FurMark (en az 20-30DK stres testi) kullanarak kartın stabil olup olmadığını kontrol etmek gerek. Çok büyük ihtimalle FurMark'ta patlamazsa WattMan hatası almıyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…