MSI RX 570 4 GB Armor OC undervolt nasıl yapılır?

Yer
Bursa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
--Ryzen 5 1600 (AF) | Gigabyte B450M S2H | Msi Armor RX 570 OC Edition | 2xCorsair Vengance 8 GB 3000 Mhz | 480 GB Adata SSD | 1TB Toshiba HDD | 2xArctic P12 PST | Corsair 550 W Carbide SPEC-DELTA RGB.

--LG 22MK400H 21.5" 1ms 75Hz | Razer Blackshark V2 X | Gamepower OGRE Red Switch | HyperX Pulsefire Haste | SteelSeries Qck+ Large
Meslek
İşletme Mühendisi
Merhaba,
Başlıkta bahsettiğim ekran kartıma ısındığı için ve ömrünü uzatmak istediğim için undervolt uygulamak istiyorum. Daha önce farklı markaların RX 500 serisi kartlarina UV uygulayanı gördüm ama spesifik olarak bu karta daha once uygulayan olduysa AMD Radeon Software değerlerini atabilir mi?

Ek olarak Corsair 550W PSU, Ryzen 5 1600 ve Gigabyte S2H OC anakartına sahibim.

Son düzenleyen: Moderatör:
FurMark ve HWiNFO64 programlarını indirin. FurMark testini çalıştırın. HWiNFO info programıyla da GPU değerlerini izleyin. Max çıktığı voltaj değerine göre voltajı azaltın. Undervolt yerine fan ayarlarını biraz arttırabilirsiniz belki. Ben stabilite için şahsen OC ya da undervolt tavsiye etmem.

Merhabalar. Sistem sıcaklık değerlerini etkileyen bir neden de kullanılan kasadır. Eğer kasanın hava akışı kötü ise sistem parçaları ısınacaktır. Kullandığınız kasa modeli nedir? Ekran kartı kaç derecelere kadar ulaşıyor baktınız mı? Undervolt konusuna gelecek olursak sizinle aynı kart aynı model kullanan kullanıcıların kullandıkları undervolt ayarlarını da deneyebilirsiniz. Fakat aynı kart aynı model olmasına rağmen bir kartta undervolt ayarları stabil çalışırken diğer kartta çalışmayabilir.

Onun dışında undervolt ayarı yaparken deneme yanılma yöntemi ile ayar yapabilirsiniz. Voltaj değerini kademe kademe düşürüp stabil bir undervolt ayarı bulabilirsiniz. Stabil bir undervolt ayarı ile ortalama olarak 10-15 derecelik bir düşüş elde edebilirsiniz. Ayrıca Radeon programından yaptığınız ayarların sıfırlanmaması için de görsele yüklediğim Windows ayarlarından hızlı başlatmayı aç (önerilen) kısmındaki tik işaretini kaldırıp kapatın.

Dosya Ekleri

• hızlı başlatma.PNG
    hızlı başlatma.PNG
    40,3 KB · Görüntüleme: 130
Merhabalar. Sistem sıcaklık değerlerini etkileyen bir neden de kullanılan kasadır. Eğer kasanın hava akışı kötü ise sistem parçaları ısınacaktır. Kullandığınız kasa modeli nedir? Ekran kartı kaç derecelere kadar ulaşıyor baktınız mı? Undervolt konusuna gelecek olursak sizinle aynı kart aynı model kullanan kullanıcıların kullandıkları undervolt ayarlarını da deneyebilirsiniz. Fakat aynı kart aynı model olmasına rağmen bir kartta undervolt ayarları stabil çalışırken diğer kartta çalışmayabilir.

Onun dışında undervolt ayarı yaparken deneme yanılma yöntemi ile ayar yapabilirsiniz. Voltaj değerini kademe kademe düşürüp stabil bir undervolt ayarı bulabilirsiniz. Stabil bir undervolt ayarı ile ortalama olarak 10-15 derecelik bir düşüş elde edebilirsiniz. Ayrıca Radeon programından yaptığınız ayarların sıfırlanmaması için de görsele yüklediğim Windows ayarlarından hızlı başlatmayı aç (önerilen) kısmındaki tik işaretini kaldırıp kapatın.

Kullandığım kasa Corsair Carbide Spec-Delta 550W 80+ hava akışının sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Çünkü kasanın kapağı açıkken yaptığım testte 73 72 derecelerdeyken kapalı konumda 75 derecede. Bir undervolt denememde 69 derecelere düştüm ama tabiri caizse koca karı laflarıyla manipüle oldum ve anında default ayarlara geri döndüm. 75 derecenin yuksek bir derece olmadığını biliyorum. Ama bir sınır var sanırım 75'i asla geçmiyor ama performansın düştüğünü hissedebiliyorum. Attığınız ekran görüntüsü için teşekkür ederim.
FurMark ve HWiNFO64 programlarını indirin. FurMark testini çalıştırın. HWiNFO info programıyla da GPU değerlerini izleyin. Max çıktığı voltaj değerine göre voltajı azaltın. Undervolt yerine fan ayarlarını biraz arttırabilirsiniz belki. Ben stabilite için şahsen OC ya da undervolt tavsiye etmem.
Fan ayarına da bakacağım sağolun.

Kullandığım kasa Corsair Carbide Spec-Delta 550W 80+ hava akışının sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Çünkü kasanın kapağı açıkken yaptığım testte 73 72 derecelerdeyken kapalı konumda 75 derecede. Bir undervolt denememde 69 derecelere düştüm ama tabiri caizse koca karı laflarıyla manipüle oldum ve anında default ayarlara geri döndüm. 75 derecenin yuksek bir derece olmadığını biliyorum. Ama bir sınır var sanırım 75'i asla geçmiyor ama performansın düştüğünü hissedebiliyorum. Attığınız ekran görüntüsü için teşekkür ederim.

Fan ayarına da bakacağım sağolun.
Özellikle RX 500 serisi saçma sapan voltaj ve Frekans Mhz değerleri ile çıktığı için bu değerleri düşürüp undervolt yapılmasına rağmen FPS düşüşü olmadan sıcaklık değerlerini ortalama olarak 10-15 derece düşürebilirsiniz. Evet kasanın hava akışı ideal gözüküyor. Bahsettiğiniz değerler tehlikeli değil fakat stabil bir undervolt ayarı ile FPS düşüşü olmadan ortalama olarak 10-15 derecelik sıcaklık düşüşü elde edebilirsiniz. Ona göre de fan ayarı yaparsınız. Doğal olarak ekran kartının ve ekran kartının fanlarının ömrünü uzatmış olursunuz. Ama işte stabil bir undervolt ayarı bulmak genelde kolay olmuyor. Kendi ekran kartım için (XFX RX 590) stabil bir undervolt ayarı bulabilmek için haftalarca uğraşmıştım.

Ama bir sınır var sanırım 75'i asla geçmiyor ama performansın düştüğünü hissedebiliyorum
Hocam bu farklı bir konu. Isındığı için performansın düştüğünü mü düşünüyorsunuz yoksa 75 dereceyi yüksek gördüğünüz için undervolt mu etmek istiyorsunuz?
Msı afterburner programını indirerek 5-10 dk oyun oynadıktan sonra oyun içi CPU/GPU kullanım yüzdeleri ve sıcaklık değerlerinizi payalaşabilir misiniz?

Hocam bu farklı bir konu. Isındığı için performansın düştüğünü mü düşünüyorsunuz yoksa 75 dereceyi yüksek gördüğünüz için undervolt mu etmek istiyorsunuz?
Msı afterburner programını indirerek 5-10 dk oyun oynadıktan sonra oyun içi CPU/GPU kullanım yüzdeleri ve sıcaklık değerlerinizi payalaşabilir misiniz?
15 dklık bir oynama sonucu vaktim olsaydı daha fazla oynayabilirdim. Darboğaz bazı oyunlarda var bu tarz oyunlarda yok. (oyunun sunduğu High grafikler ile başladım oyuna)

Dosya Ekleri

• 20210610023454_1.jpg
    20210610023454_1.jpg
    443,9 KB · Görüntüleme: 127
Değerleriniz gayet normal bence undervolt yapmanızı gerektirecek bir şey yok.
Bazı oyunlarda var dediklerinizin optimizasyon problemi vardır.

Biraz uğraşlarımla deneye deneye undervolt yaptım maks. 2-3 fps kaybım oldu. O da ortalama fps'te 1 falan. Güç tüketiminden ve kartın ömründen tasarruf etmiş oldum. İsteyene (aynı kart modeline sahip (MSI Rx 570 4GB Armor OC) kişilere tavsiyemdir) profilimi paylaşabilirim.

Biraz uğraşlarımla deneye deneye undervolt yaptım maks. 2-3 fps kaybım oldu. O da ortalama fps'te 1 falan. Güç tüketiminden ve kartın ömründen tasarruf etmiş oldum. İsteyene (aynı kart modeline sahip (MSI Rx 570 4GB Armor OC) kişilere tavsiyemdir) profilimi paylaşabilirim.
Merhaba bendede aynı kart var değerlerinizi paylaşabilir misiniz?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı