MSI RX 5700XT Mech OC boşta 50 derece

mendokse159

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,
Ekran kartımın hiçbir yük altında olmadığı zamanlar 50 derece çalışmasına bir türlü anlam veremedim. Düşük gereksinimli oyunlarda sıcaklık sabit kalıyor yüksek sistem isteyenler de Max 65 68 görüyorum. Boşta 50 derece görmesi normal mi? Bunu düşürebilir miyim? Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitörünüz 144 Hz mi? Eğer öyleyse şu an sistemsel bir bug var ve boşta 50 derece olması normal. Yükteki değerler zaten gayet iyi.

Çok önemli bir sorun değil. Kartınıza zarar vermez, endişelenmenize gerek yok. İlla düzeltmek istiyorum derseniz monitörü 143 Hz'e çekmek gibi bir workaround mevcut şu an.

Eğer oyun oynarken ısınma sorunu yaşamıyorsanız sıkıntı olduğunu düşünmüyorum çünkü boşta fanlar duruyor çalışmıyor.

Gaming app veya Dragon app'teki MSI Frozr özelliği aktifse 50 dereceye kadar fanlar çalışmaz. Bu yüzden ekran kartının yüksüz sıcaklığı 40-50 derecelerde olabilir. Bu durum normaldir. İsterseniz Frozr özelliği iptal edersnizi veya Afterburner'da yeni bir fan açılşma grafiği oluşturabilirsiniz.

Masaüstünde fanları açmadığı için 50C, düşük oyunda ise fan açıp 50C. Gayet normal fakat bence yanlış birşey. Boşta bile 50C ile çalışıyorsa bu kartların mining kartlardan ne farkı kaldı?
Edit:Çalışma farkı

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı