SAMSUNG 250GB 970 EVO NVMe M.2 SSD (3400MB Okuma / 1500MB Yazma)
Sharkoon TG5 Mavi USB3.0 4XLed Fan ATX Gaming Kasa
MSI B450 GAMING PRO CARBON AC AMD B450 Soket AM4 DDR4 3446MHz (A-XMP) HDMI DP WIFI Anakart
ADATA XPG SPECTRIX D80 8GB 3000Mhz SINGLE DDR4 CL16 RGB Liquid Cooling Siyah PC RAM 2X Toplam 16GB
PUBG oynarken ekran kartının 85-87 derecelere geldiğini gördüm ve başlarda böyle değildi. Kullanmış olduğum kasa;
Sharkoon TG5 Mavi USB3.0 4XLed Fan ATX Gaming Kasa
Önde yer alan temperli camı çıkardığım zaman sıcaklığın 74-77 derece seviyelerine düştüğünü gördüm ve bu ısınmayı nasıl çözeceğim fikri olan arkadaşlar var mı?
Maalesef armor modelinin böyle bir sıkıntısı mevcut fan hızı arttırarak soğutmayı sağlayabilirsiniz 65 derecede % 80 fan hızı idealdir bu şekilde ısınmanın önüne geçebilirsiniz mümkün olduğunca temperli camı açık kullanmaya çalışın
Maalesef armor modelinin böyle bir sıkıntısı mevcut fan hızı arttırarak soğutmayı sağlayabilirsiniz 65 derecede % 80 fan hızı idealdir bu şekilde ısınmanın önüne geçebilirsiniz mümkün olduğunca temperli camı açık kullanmaya çalışın
Sanmam ısınma sorunu ile bilinen bir kart daha yeni olduğu için termal macununda bir sıkıntı yoktur fan hızı arttırmak size kısa vadede sıcaklık çözümü olarak geri dönebilir fakat uzun vadede fan sıkıntılarına yol açar mı orası muamma fakat % 80 gibi bir hızla kullanırsanız bir şey olacağını sanmıyorum. GPU ısındıktan sonra soğutması daha zordur bu sebepten 65 derece gibi bir değerde açarsanız fan hızı 70 leri görmeden duruma müdahil olmuş olursunuz.
Yukarıda fan göremiyorum kasanız gayet iyi arkadaşlar hava akışı diyor ama bende rampage cobra kullanıyorum ekran kartım en fazla 62 dereceyi gördü. Tabii Gigabyte gaming ama mod gaming'de RX 570 kullanıyorum üste iki fan alıp takar mısınız en kestirmeden halledebilirsiniz.
Hatırlarsan konuna Armor modelinin ısındığını söylemiştim şimdi çözüm arıyorsun çok şaşırmadım bu duruma. Armor'un soğutması gerçekten başarısız. İade edin.
O kadarda abartılacak bir durum yok hava akışını düzgün ve stabil yapabilirse sorun olmaz. Ayrıca ekran kartı soğutmasına göre orta düzeyde bu yüzden o sıcaklık pekte sorun yaratmaz en fazla fan devrini yukarı çeker..