MSI RX 580 tam hızında çalışmaması

RX 580 modelini yeni nesil sürücü ile kullanırken minimum çalışma hızına müdahale edebiliyor musun?

• Hayır

Oy: 0 0,0%

• Oy verenlerin toplamı
    4

Badgai

Megapat
Yer
İzmir
Herkese iyi forumlar iyi geceler, başlıkta da belirtmiş olduğum gibi RX 580 ekran kartımı yeni nesil sürücülerde tam hızında çalışmasını kontrol edemiyorum. Önceki sürücülerde, kartın çalışması gereken minimum çekirdek ve memory clock değerlerini 1366 ile 2000 olarak belirlediğim zaman kart bu değerlerin altına düşmezken, yeni nesil sürücülerde minimum değere müdahale edemiyorum. Bu durum sizlerde de bu şekilde mi acaba?

Özel olarak oyunlardan örnek vermek gerekirse, kart sadece CS:GO oynarken düşük frekanslarda çalışıyor. Fortnite veya Rainbow six siege oynarken otomatik olarak en yüksek hızda, yani 1366/2000 olarak çalışıyor. Benim düşüncem RX 580 ile CS:GO da çok rahat bir şekilde düşük frekanslarda bile 250-300 FPS arası değerler alındığı için otomatik olarak kart kendini gereksiz yere yormamak için CS:GO da düşük frekanslarda çalıştırıyor. Benim merak ettiğim, RX 580 modeli için yeni sürücüleri kullanmaya başlamış olan herkes de aynı mı bu durum? Sizde de otomatik olarak ayarlanan frekans değerleri düşük mü özellikle CS:GO oynarken? Yoksa benim kartta mı bir sıkıntı var. Şimdiden ilgilenecek arkadaşlara çok teşekkür ediyorum 🖐

Dosya Ekleri

• min.png
    80,1 KB · Görüntüleme: 49
  • cs go.png
    35,7 KB · Görüntüleme: 46
Bu yeni gelen bir şey değil ki her kartta olan bir özellik. Biraz yüke girdiği zaman tam frekansına çıkması mantıklı olmaz zaten. Cs’de yük binmiyor karta o yüzden frekans yükseltme gereği duymuyor. Oradaki state’lerin mevzusu da bu zaten. state 1 dediği kart boştaykenki hali. sen onu 1365 MHZ yaparsan boşta yük binmese bile 1365 MHZ’de çalışır. Eğer CS’de yüke girmese bile tam frekansında çalışsın dersen State 3 veya 4 ve sonrasındaki bütün state’leri 1365MHZ’e al. yine tam performansında çalışmazsa ondan önceki state’leri de tam performansa al. Ama bence gereksiz bir şey bu kart kendi halinde çalışsın. Sonuç olarak minimum değere müdahele etmeyin zaten. O kartın boştaki çalışma frekansı. Boştayken tam frekansta çalışmasına ne gerek var boşuna yorulacak ve ısınacak?

Aslında mantıken bakıldığında burada maksat kartı boştayken gereksiz yere 1366 mhz değerinde çalıştırmak değil. Oyuna özel profil ayarları yapılarak, minimum değer 1366 olarak ayarlandığında sadece oyuna girildiği anda kart maximum hızda çalışmaya başlar ve bu hız sabit bir şekilde 1366 olarak devam eder. Oyundan çıkıldığı anda ise kart tekrardan normale döner ve boşta 300 mhz ile çalışmasını sürdürür. Burada asıl konu bu hocam, RX 580 mi kullanıyorsun bu arada?

Son düzenleme:
Aynı şeyi söylüyoruz zaten. Yaklaşık bir sene boyunca RX 580 Aorus kullandım ağustos ayına kadar. Bunları ben de denedim ama bence gerek yok frekansın tam çalışmasına. İlki 300 diğerleri 1366 olsa en ufak bir yükte 1366 MHZ’e çıkar. Normal windows kullanımında da ekran kartı ara ara frekans yükseltiyor. Her seferinde 1366 Mhz’e çıkacağından ekran kartının sıcaklığı da artıyor. Bu dediklerimi ben yaşadım o yüzden diyorum. Ben state 3 veya 4’ten sonrasını tam frekans yapıyordum. Ama sonradan gereksiz buldum sıfırladım frekansı sadece ağır oyunlarda performansı artsın diye 1450MHZ’e overclock yapıyordum son state’i.

Evet açıkcası state 3 ile 4 ten sonrasını max değere çıkarmanız gayet mantıklı geldi banada. Birde bu şekilde deneyeyim olmadı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…