Herkese iyi forumlar iyi geceler, başlıkta da belirtmiş olduğum gibi RX 580 ekran kartımı yeni nesil sürücülerde tam hızında çalışmasını kontrol edemiyorum. Önceki sürücülerde, kartın çalışması gereken minimum çekirdek ve memory clock değerlerini 1366 ile 2000 olarak belirlediğim zaman kart bu değerlerin altına düşmezken, yeni nesil sürücülerde minimum değere müdahale edemiyorum. Bu durum sizlerde de bu şekilde mi acaba?
Özel olarak oyunlardan örnek vermek gerekirse, kart sadece CS:GO oynarken düşük frekanslarda çalışıyor. Fortnite veya Rainbow six siege oynarken otomatik olarak en yüksek hızda, yani 1366/2000 olarak çalışıyor. Benim düşüncem RX 580 ile CS:GO da çok rahat bir şekilde düşük frekanslarda bile 250-300 FPS arası değerler alındığı için otomatik olarak kart kendini gereksiz yere yormamak için CS:GO da düşük frekanslarda çalıştırıyor. Benim merak ettiğim, RX 580 modeli için yeni sürücüleri kullanmaya başlamış olan herkes de aynı mı bu durum? Sizde de otomatik olarak ayarlanan frekans değerleri düşük mü özellikle CS:GO oynarken? Yoksa benim kartta mı bir sıkıntı var. Şimdiden ilgilenecek arkadaşlara çok teşekkür ediyorum 🖐