Yaklaşık 1,5 ay önce yeni bir sistem topladım. Sistemimde RX 6750 XT ekran kartı ve Ryzen 7 7700 işlemci bulunuyor. Ayrıca VX Plus 750W gücünde bir PSU kullanıyorum. Başlarda hiçbir sorun yoktu. Oyun oynarken FPS değerlerim gayet iyiydi. Bir gün ekran kartı güncellemesi geldi ve güncellemeyi yaptım. Sonrasında Valorant oynarken takılmalar olmaya başladı. Bilgisayar, oyundayken başlarda mavi ekran hatası vermeye başladı. Windows'un korsan olduğu için böyle olduğunu düşündüm. Daha sonra DDU ile temiz bir sürücü indirip kurdum, fakat sorun düzelmedi. Windows'u düşürdüm, yine olmadı. Ekran kartı ve işlemci testlerinde herhangi bir sorun yok. Sıcaklık değerleri de normal. Her şeyi denedim. PSU (VX Plus 750) ile ilgili olabileceğini düşünmeye başladım. İlk zamanlarda siyah ekran sorunu yoktu, fakat sonradan bu sorun da başladı. Oyun sırasında 1 saniyelik siyah ekranlar oluşuyor ve ekran geri geliyor. En yüksek ayarlara alındığında takılmalar oluyor. Valorant'ta sık sık takılma yaşanırken, GTA başta sorun yaratmıyordu. Ancak şimdi GTA'da da aynı sorunlar olmaya başladı. PSU'dan kaynaklanıyor olabilir mi? Daha topladığım sistemin üzerinden 1,5 ay geçti.